42 novih štajerskih lovcev

Končalo se je letošnje izobraževanje lovskih pripravnikov iz Lovske zveze (LZ) Maribor. Lovski izpit je uspešno opravilo 42 mladih lovcev od 47 prijavljenih na izobraževanje.

LZ Maribor je bogatejša za 42 mladih lovcev. Foto: arhiv LD Maribor

Strokovni tajnik LZ Maribor Božidar Kunej je povedal, da je bila najboljša pripravnica, zdaj mlada lovka Nina Turner iz Lovske družine (LD) Kapla. Odličen uspeh je dosegla tudi Ana Paulič iz LD Podvelka. To je bila najštevilčnejša generacija lovskih pripravnikov po letu 2016. Ob zaključku izobraževanja je bila svečana podelitev spričeval s podpisom zaprisege o spoštovanju Etičnega kodeksa slovenskih lovcev. Mladi štajerski lovci so se skupaj z mentorji zbrali v Kulturnem domu Kulturno umetniškega društva Franc Ilec Loka-Rošnja pri Staršah.

Med letošnjimi tečajniki je bila najboljša pripravnica Nina Turner iz LD Kapla. Foto: arhiv LZ Maribor

Začetek slovesnosti je bil tudi tokrat v znamenju nastopa Rogistov  Lovske zveze Maribor pod vodstvom Slavka Štiberca. Zven lovskih rogov je mogočno odmeval po Dravskem polju in segel do src mladih in starih lovcev. Prireditev je  povezoval vodja izobraževanja Ivan Žižek, zbrane mlade lovce, pripravnike in predavatelje pa je nagovoril in pozdravil predsednik LZ Maribor Marjan Gselman. Svečane podelitve spričeval so se udeležili tudi vsi člani državne izpitne komisije na čelu s predsednikom Brankom Reismanom.

Za lep konec slovesnosti, ki bo mladim štajerskim lovcev ostala v lepem spominu, jih je z melodijo na harmoniki razveselil mladi lovec te generacije in Guinnessov rekorder v igranju na harmoniko Anže Krevh iz LD Podvelka. Mladi lovci so se skupaj z gosti zadržali še na prijetnem tovariškem druženju.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.