Zadnje novice

• Obvestilo LD: odvoz povoženih živali s cest in železnic Glede odvoza povoženih živali s cest in železnic lovske družine ponovno obveščamo, naj dosledno izvajajo 11. člen Zakona spremembah in dopolnitvah Zakona o divjadi in lovstvu (Uradni list RS, št. 17/2008). Foto: Andrej Miklavčič Ta v tretjem odstavku 45. člena določa: "Policija, upravljavci cest ... posted on 27. 1. 2023
  • SPET ODPRTO: obnovitveni tečaj za usposobljeno osebo in dopolnilno izobraževanje za lovske čuvaje v e-izvedbi V e-izvedbi sta vam na ponovno na voljo dve izobraževanji, in sicer obnovitveni tečaj za usposobljeno osebo in dopolnilno izobraževanje za lovske čuvaje. Izobraževanji sta odprti od 26. januarja do 15. februarja. Foto: Gregor Bolčina Predavanje ne poteka v živo. Udeleženci poslušajo posneto predavanje ... posted on 26. 1. 2023
  • Projekt ‘Spoznaj lovca’ Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje in Mladinski center Celje sta se povezala in pripravila skupni projekt 'Spoznaj lovca', ki bo usmerjen predvsem v osveščanje mladih o pomenu lovstva za lokalno okolje in lokalno skupnost. Foto: vir Mladinski center Celje S projektom, ki ... posted on 19. 1. 2023
  • Obetajo se spremembe lovske zakonodaje – prostoživeče živali pod skrbnim varstvom države So potrebne spremembe sistema upravljanja z zavarovanimi vrstami? Kakšne novosti zakona o divjadi in lovstvu se obetajo? Je napočil čas za nadgradnjo nalog in pooblastil lovskega čuvaja? Ali nas afriška prašičja kuga še ogroža? Kako podnebne spremembe in onesnaženje ter nesonaravni gradbeni ... posted on 18. 1. 2023
  • OBVESTILO: Plačilo članarine LZS Strokovna služba Lovske zveze Slovenije prejema številna vprašanja lovskih družin glede plačila članarine za tekoče leto. Zato objavljamo pojasnilo računovodstva. Vila Zlatorog. Foto: Urša Kmetec V kolikor se je stanje članstva v lovski družini (LD) med 1. decembrom in 30. aprilom spreminjalo in ... posted on 18. 1. 2023
  • Uspešno upravljanje z divjadjo v letu 2022 v Slovensko goriškem LUO Na Lovski zvezi (LZ) Maribor so pred dnevi opravili pregled in oceno odstrela in izgub divjadi »kategorizacijo« za Slovensko goriško lovsko upravljavsko območje (SOZUL). Skrbni pregled trofej in čeljusti srnjadi. Foto: Jure Toš SOZUL leži na severovzhodu Slovenije in meji na zahodu na Pohorsko lovsko ... posted on 16. 1. 2023

Arhiv po letih