Zadnje novice

• Ažuriranje podatkov s področja kinologije  Komisija za lovsko kinologijo LZS prosi lovske družine, da ažurirajo podatke o psih v lovski družini in o njihovih vodnikih v aplikaciji Lisjak. Na podlagi osveženih podatkov bo komisija izvedla analizo stanja lovske kinologije v Sloveniji. Hkrati pozivamo lovske družine, da obvestijo svoje člane, ki ... 27. 5. 2024
  • Poziv vodnikom krvosledcev Komisija za lovsko kinologijo Lovske zveze Slovenije poziva vse vodnike krvosledcev, da izkažejo interes vpis na seznamu krvosledcev, ki bo objavljen na spletni strani krvosledci.lzs.si. Seznam bo namenjen članom in bo služil kot pomemben vir informacij za lovce, ki potrebujejo pomoč pri ... 27. 5. 2024
  • Odprto prvenstvo LZS v veliki kombinaciji 2024 Na strelišču Gaj-Pragersko se je 18. maja odvijalo odprto prvenstvo Lovske zveze Slovenije v veliki kombinaciji 2024. Sodelovalo je 36 strelcev iz petih območnih zvez in trije gostje - člani reprezentance HLS. Najboljši strelci so bili: 1. Marijan Sadek, 2. Boštjan Sadek ... 27. 5. 2024
  • Novi zasavski lovci podpisali zaprisego Generacija zasavskih lovskih pripravnikov 2023/24 je 21. maja pred lovskim domom Lovske družine Šmartno pri Litiji podpisala zaprisego slovenskega lovca. Slavnostna podelitev spričeval mladim lovcem na gradu Bogenšperk zaradi slabega vremena letos ni bila mogoča, na srečo se je na našo prošnjo ... 24. 5. 2024
  • Izšla posebna izdaja Zlatorogovega zbornika Izšla je posebna izdaja Zlatorogovega zbornika, namenjena varstvu in ohranjanju risa. V 10. številki Zlatorogovega zbornika, ki je izšla v nakladi 400 izvodov, lahko preberete: Zlatorogov zbornik v celoti je na voljo TUKAJ. 23. 5. 2024
  • Usposabljanje starešin lovskih družin Vodenje lovskih družin je kompleksna in zahtevna funkcija. Zaradi vedno večjega interesa po usposabljanju starešin lovskih družin se je Komisija za izobraževanje LZS odločila, da organizira usposabljanje starešin na vseslovenskem nivoju. Drugo letošnje usposabljanje bo v soboto, 1. junija, v Lovskem centru ... 22. 5. 2024

Arhiv po letih