47. Srečanje lovskih pevskih zborov in rogistov v Medvodah

Kulturno društvo Simon Jenko Lovski pevski zbor Medvode je na 46. srečanju lovski pevskih zborov in rogistov, ki je potekal 26. 6. 2019 v Dravogradu, prevzelo organizacijo 47. srečanja lovskih pevskih zborov in rogistov Slovenije. Prireditev je bila izpeljana v soboto, 16. 10. 2021v Športni dvorani v Medvodah.

Ta vsakoletna prireditev se imenuje »PRAZNIK LOVSKE KULTURE« in obsega predstavitev lovske kulture v širšem smislu, kar zajema poleg predstavitve lovskih pevskih zborov in skupin lovskih rogistov tudi predstavitev likovnih, fotografskih in literarnih del ter ostalega kulturnega ustvarjanja znotraj slovenskega lovstva. V želji da predstavimo slovensko lovsko kulturno ustvarjanje čim širšemu delu slovenskega občinstva, se ta prireditev vsako leto odvija v drugem kraju in 47. Srečanje so organizirali člani Lovskega pevskega zbora Medvode.

FOTOGALERIJA

NOTNO GRADIVO 47. SLPZR

Za lovske pevske zbore:

1. Zdravljica

2. Medvoška

3. Lovčeva ljubezen

4. Od Urške

5. Triglav

6. Lovska (Halo)

7. Mi smo lovci (zbor)

Za lovske rogiste:

0. Skupaj lovci

1. Koračnica lovcev

2. Pozdrav rogistov – komplet

3. Koračnica

4. Veselo na lov

5. Mi smo lovci

6. Konec lova

Prva skladba je označena s številko 0 (nič). Skladba se zaigra kot poziv vsem nastopajočim skupinam, da pridejo na oder. Skupine, ki imajo dovolj članov na vseh inštrumentih, naj skladbe pripravijo upoštevajoč inštrumentacijo.

• Od nastopajočih želimo, da se skladbe naučijo na pamet, če to ni možno, naj jih umetniški vodje pripravijo tako, da bodo lahko med igranjem gledali tudi dirigenta.
  • Skladbo Veselo na lov je avtor napisal tako, da je v nekaterih taktih potrebno igrati Parforce 3 glasno. Mi smo lovci: trije mali rogovi in 2 parforca. Konec lova: trije Mali rogovi in trije parforci.