46. Srečanje lovskih pevskih zborov in rogistov v Dravogradu

Letošnje srečanje lovskih pevskih zborov in rogistov Slovenije, pod okriljem LZS, je prevzela Koroška lovska zveza. Srečanje je bilo v soboto, 29. junija 2019 v Športni dvorani v Dravogradu.

PRAZNIK LOVSKE KULTURE 2019 – ZLOŽENKA

Nastopajočih in obiskovalcev je bilo blizu tisoč. Ta vsakoletna prireditev se od lanske prireditve v Kočevju imenuje »Praznik lovske kulture« in obsega predstavitev lovske kulture v širšem smislu, kar zajema poleg predstavitve lovskih pevskih zborov in skupin lovskih rogistov tudi predstavitev ostalega kulturnega ustvarjanja znotraj slovenskega lovstva.

V dvournem programu so izmenjaje nastopili združeni pevski zbori in združene skupine rogistov. Združeni pevski zbori so se predstavili s pesmimi, med katerimi velja omeniti naslednje: Na Peco bom šel (dirigent dr. Vojko Veršnik), Bistriški Jager (dirigent Franc Kene), Ko sonce za Pohorco vzhaja (dirigent dr. Vojko Veršnik), Lovski rog in Lovsko (dirigent Franc Kene). Zdržene skupine rogistov so predstavile naslednje pesmi: Dobro jutro, Pozdrav rogistov, Dravska, Lovski rogisti v Muti igrajo (dirigent Jani Šalamon).

V programu so se predstavili še pesnik Stanko Grl, Društvo za ohranjanje lovske kulture Črna na Koroškem s takoimenovano Zgodbo z gozda in oponašanjem živali, Sekcija oponaševalcev jelenjega rukanja s prikazom jelenjega rukanja ter gostji, humoristko Jasno Kuljaj in koroško pevko Vero Trafela. Ob zaključku prireditve so se združeni pevski zbori in rogisti predstavili še s pesmijo Mi smo lovci.

Zaključno besedo je imel predsednik Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi pri LZS Milan Tepej, ki se je zahvalil organizatorjem za odlično izpeljano prireditev. Na koncu sta skupaj s podpredsednikom LZS Ivanom Malešičem podelila najvišje priznanje Lovske zveze Slovenije – Zlatorogovo plaketo Francu Kenetu za dolgoletno požrtvovalno delo na področju lovske kulture in vodenja pevskih zborov. Med drugim je bil eden od prvih in glavnih pobudnikov srečanj lovskih pevskih zborov in rogistov – čestitamo!

FOTOGALERIJA

NOTNO GRADIVO 46. SLPZR

Za lovske pevske zbore:

Notni material za lovske pevske zbore

Mi smo lovci

Za lovske rogiste: