Praznik lovske kulture: 170 pevcev in 130 rogistov

Lovska zveza Maribor že več desetletij vlaga veliko truda in sredstev v popularizacijo in širjenje lovske kulture v slovenskem prostoru. Letos jim je bila že tretjič zaupana organizacija Srečanja lovskih pevskih zborov in rogistov. Srečanja, letošnje bo 48., potekajo vsako leto v drugem kraju že od leta 1973.

Rogisti LZ Maribor

Letošnji slovenski lovski kulturni dan se bo zgodil v Športnem centru strelišča Gaj pri Pragerskem 3. septembra ob 15. uri. Ob tej priložnosti  bodo štajerski lovci predstavili  lovsko kulturo  v širšem kontekstu, ne samo njenega pevskega oz. glasbenega izročila in tradicije. Zaradi tega so prireditev  poimenovali »PRAZNIK LOVSKE KULTURE IN LOVSKEGA STRELSTVA«.

Na njej se bodo predstavili lovski ustvarjalci s področja rezbarstva, fotografije, preparatorstva … V kulturnem delu bo sodelovalo 19 skupin lovskih rogistov, 13 lovskih pevskih zborov, glasbena skupina Cantare in dramski igralec Bojan Maroševič z monokomedijo Toneta Partljiča »Naj ostane med nami«.

Zaradi velikega števila nastopajočih, so združili pevce v en zbor. V njem bo nastopilo več kot 170 pevcev in v skupnih nastopih bodo zadonele lovske melodije iz več kot 130 lovskih rogov. Prireditev je mednarodnega značaja, saj bodo sodelovali tudi pevski zbori in rogisti iz sosednjih držav.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.