Dnevi lovskega strelstva 2022

Lovska zveza Slovenije in Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje organizirata Dneve lovskega strelstva 2022, ki bodo od 2. do 4. septembra na Pragerskem. Prijave strelcev sprejemamo do srede, 10. avgusta.

Foto: Bojan Gorenc
  • Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in superveterane 2022

 Volilni okoliši lahko prijavijo pet strelcev v starostni kategoriji in ekipo treh strelcev iz prijavljenih strelcev, ki zastopajo volilni okoliš. Prvenstvo bo potekalo na strelišču Gaj – Pragersko v soboto, 3. 9. 2022, z začetkom ob 8. uri.

  •   Državno prvenstvo v strelski kombinaciji OPEN 2022 (400 točk)

Volilni okoliši lahko prijavijo deset strelcev (ženske, mladinci, člani in veterani, super veterani) in ekipo treh strelcev iz prijavljenih strelcev, ki zastopajo volilni okoliš. Prvenstvo bo potekalo na strelišču Gaj – Pragersko v nedeljo, 4. 9. 2022, z začetkom ob 8. uri.

  • Državno prvenstvo v streljanju na tarčo bežečega merjasca 2022

Volilni okoliši lahko prijavijo po eno ekipo za streljanje na tarčo bežečega merjasca, ki šteje tri strelce. Prvenstvo bo potekalo na strelišču Gaj – Pragersko v nedeljo, 4. 9. 2022, z začetkom ob 8. uri.

Prijave strelcev sprejemamo do srede, 10. 8. 2022, izključno v excel tabeli, na e-naslov lzs@lovska-zveza.si.

Tekmovalci bodo tekmovali po Pravilih o izvedbi lovskih strelskih prireditev. Na Državno prvenstvo v vseh disciplinah so vabljeni tudi državni prvaki 2021.

Uradni trening na strelišču  Gaj – Pragersko bo v petek, 2. 9. 2022, z začetkom ob 9. uri.

Od 2. 9. do 4. 9. 2022 se bo v prostorih strelišča Gaj – Pragersko odvijal sejem orožja, optike in lovske opreme in predavanja o balistiki, optiki in orožju. V teh dneh bodo za lovske pripravnike ob 12. uri organizirani vodeni ogledi.

Matija Janc, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje

                                                                                   

Shrani permalink.

Comments are closed.