Božidarju Kuneju odlikovanje Lovske zveze Slovenije

Upravni odbor Lovske zveze Maribor pod vodstvom predsednika Marjana Gselmana je na zadnji predpočitniški seji namenil največ pozornosti pripravam na izvedbo 48. srečanja Slovenskih lovskih pevskih zborov in rogistov, ki bo 3. septembra na Pragerskem.

Božidar Kunej, sekretar LZ Maribor (v sredini) z odlikovanjem LZS. Foto: Bojan Urbančič

Gre za tradicionalni praznik slovenske lovske kulture, s katerim se zelena bratovščina vsako leto celovito predstavi javnosti z bogato kulturno dejavnostjo. Prireditev pripravljajo v sodelovanju z Lovsko zvezo Slovenije in Komisijo za lovsko kulturo in odnose z javnostmi.

Kot je povedal predsednik komisije za lovsko kulturo pri LZ Maribor Slavko Štiberc, pričakujejo okoli 250 pevcev in rogistov iz vse Slovenije. Priprave potekajo brez zapletov, izdali bodo tudi elektronski bilten srečanja in poskrbeli za spominska darila vsem udeležencem.

Podpredsednik LZ Maribor Borut Mithans je člane Upravnega odbora seznanil s potekom urejanja ekološke multimedijske učilnice, ki naj bi jo odprli 1. septembra. Za prizadevno delo je predsednik LZ Maribor Gselman podelil odlikovanje Lovske zveze Slovenije, in sicer red za lovske zasluge III. stopnje sekretarju LZ Maribor Božidarju Kuneju.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.