Med prvih šest na evropskem prvenstvu tudi dva slovenska ‘rukača’

Na 23. Evropskem prvenstvu v oponašanju jelenjega rukanja, ki je potekalo od 10. do 12. junija v okviru največjega evropskega lovskega sejma Jagd & Hund v nemškem Dortmundu, je sodelovala tudi slovenska ekipa.

Slovenska ekipa oponašalcev jelenjega rukanja. Foto: Aleš Klemenšek

Med 36 tekmovalci iz dvanajstih evropskih držav se je dr. Blaž Šuler uvrstil na odlično 5. mesto. Tadej Klemenšek si je 6. mesto delil še s tremi tekmovalci, Damijan Zdovc pa se zaradi napake v prvi disciplini žal ni uvrstil v finale. Naša ekipa je za dve točki zgrešila zmagovalni oder in zasedla nehvaležno 4. mesto. Sodniške vrste je zastopal Pavel Nared, ki je sodeloval tudi pri pripravi naših tekmovalcev.

Novi evropski prvak v oponašanju jelenjega rukanja je Čeh Jan Brtnik, ki je v finalu za eno točko premagal Poljaka Tomasza Gurzynskega. Tretje mesto je osvojil Francoz Virgile Parpinelli. Prihodnje evropsko prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja bo na Češkem, v okviru praznovanja stoletnice delovanja češke lovske zveze.

Hvala sponzorju, podjetju Prevent Prevent & Deloza d.o.o., ki je zagotovil oblačila za slovensko ekipo.

mag. Jani Šalamon, predsednik Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi

Ekipa Slovenije v oblačilih Prevent & Deloza d.o.o. ob predaji skulpture kozoroga koordinatorju evropskega združenja oponašalcev jelenjega rukanja. Skulpturo je izdelal Branko Žunič in jo v ta namen podaril LZS. Foto: Aleš Klemenšek
Shrani permalink.

Comments are closed.