Novi zasavski lovci podpisali zaprisego

Generacija zasavskih lovskih pripravnikov 2023/24 je 21. maja pred lovskim domom Lovske družine Šmartno pri Litiji podpisala zaprisego slovenskega lovca.

Foto: Urša Kmetec

Slavnostna podelitev spričeval mladim lovcem na gradu Bogenšperk zaradi slabega vremena letos ni bila mogoča, na srečo se je na našo prošnjo hitro odzvala in nas prijazno gostila Lovska družina Šmartno pri Litiji. Zaradi vremena in prostorske omejitve smo morali načrtovano prireditev nekoliko skrajšati in žal odpovedati nastop kot vedno dobro pripravljenega Lovskega pevskega zbora Trbovlje. “Mi smo tisti, ki se moramo prilagajati naravi, in ne narava nam,” smo ponovno ugotavljali.

“Danes boste podpisali etični kodeks slovenskega lovca in uradno postali lovci. Naj ne ostane le pri podpisu na papirju. Želimo, da vsa znanja in načela, ki ste jih prejeli na tečaju, prenesete tudi v svoje lovsko udejstvovanje. Naj bo bodo vaša dejanja vedno v dobrobit lovstva, v prid divjadi in narave, so izvedeli mladi lovci. Nato je Martina Juvan v imenu tečajnikov prebrala svečano zaprisego slovenskega lovca.

Spričevala o opravljenem lovskem izpitu so dvanajstim mladim zasavskim lovcem in lovki slovesno podelili predsednik Lovske zveze Slovenije Alojz Kovšca, predsednik Zveze lovskih družin Zasavje Tomaž Trotovšek in Predsednik Komisije za izobraževanje ZLDZ ter predsednik zasavskega območnega združenja upravljavcev lovišča (OZUL) dr. Matija Klopčič.

Slavnostni dogodek so popestrili Zasavski rogisti, ki v letošnjem letu praznujejo 50. letnico delovanja.

Urša Kmetec 

Shrani permalink.

Comments are closed.