Podelitev spričeval inštruktorjem lovskega strelstva

V lovskem domu Lovske družine (LD) Starše je 19. maja potekal zaključek usposabljanja za pridobitev naziva inštruktor lovskega strelstva, na katerem so 63 lovcem in lovkama podelili potrdila, znake in našitke za nov naziv v lovstvu.

Foto: dr. Srečko F. Krope

35-urno usposabljanje je potekalo na Zvezi lovskih družin Ptuj-Ormož in Lovski zvezi Koper. Novim inštruktorjem lovskega strelstva so spričevala podelili predsednik LZS Alojz Kovšca, podpredsednik LZS Marjan Gselman in predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje Matija Janc.

Kovšca se je v uvodnem nagovoru zahvalil vsem nosilcem izvedbe usposabljanja in poudaril pomen usposabljanja. Nadaljnja naloga območnih lovskih zvez je, da bodo s pomočjo inštruktorjev lovskega strelstva izvajali usposabljanja s strelskimi referenti lovskih družin iz njihovega območja. Vsebine, ki so jih poslušali, in metode bodo uporabljene za usposabljanje strelskih referentov, ki bodo to znanje uporabljali pri delu v lovski družini. Ne le s pripravniki, ampak z vsemi člani.

Več v prihodnji številki glasila Lovec.

dr. Srečko F. Krope

Shrani permalink.

Comments are closed.