“Rukači” so se pomerili na izbirni tekmi

Izbirna tekma v oponašanju jelenjega rukanja je potekala 25. decembra v Kulturni dvorani Škofljica, v soorganizaciji Zveze lovskih družin (ZLD) Ljubljana in Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi LZS. Pomerilo se je pet tekmovalcev.

Foto: Urša Kmetec

Prvo mesto je osvojil Tadej Klemenšek (LD Solčava), ki je v treh disciplinah zbral 68 točk. Za drugo in tretje mesto sta se v dodatni, četrti disciplini pomerila Tomaž Miklič (LD Plešivica-Žužemberk) in Marko Mavri (LD Podbrdo), ki sta po treh disciplinah prejela enako število, to je 63 točk. Drugo mesto je tako ‘po podaljšku’ pripadlo Mikliču, tretji je bil Mavri. Simon Ferlinc (LD Puščava) in Franz Hirm (Društvo za ohranjanje lovske kulture Črna) pa sta dosegla četrto in peto mesto.

Video: Urša Kmetec

Izbirno tekmo v oponašanju jelenjega rukanja je vodil predsednik Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi LZS mag. Jani Šalamon. Član vodstva je bil Milan Tepej, nadzornik tekmovanja Gabriel Košir, zapisnikar pa Matej Sedej. Udeležence je v imenu ZLD Ljubljana pozdravil Miran Zupančič in tekmovalcem zaželel uspešno tekmo, občinstvu pa obilo užitkov ob spremljanju, kaj vse stori jelen za košutino naklonjenost. Uspešno izpeljan dogodek so popestrili Domžalski rogisti.

Shrani permalink.

Comments are closed.