Na ogled razstava “Zakladi iz depojev: lovstvo”

Na mednarodni dan muzejev, 18. maja so v Tehničnemu muzeju Slovenije v Bistri slovesno odprli razstavo »ZAKLADI IZ DEPOJEV: LOVSTVO«. Zbrane so nagovorili direktorica muzeja dr. Barbara Juršič, avtorica razstave kustosinja Barbara Rezar Grilc in podpredsednik Lovske zveze Slovenije mag. Aleš Klemenc, dogodek so z glasbo popestrili Domžalski rogisti.

Foto: Aleksander Šenekar

Razstava, ki je na ogled do maja 2024, je posvečena 100-letnici smrti pisatelja Ivana Tavčarja, ki je bil strasten lovec.

Lovstvo je vpisano v nacionalni Unescov seznam kot nesnovna kulturna dediščina že od decembra 2015. Upravičeno smo lahko ponosni na bogato lovsko kulturno zapuščino, ki jo ohranjamo že dolgo preteklo obdobje in jo uspešno prenašamo bodočim rodovom. V lovstvu so pomembne vrednote druženje, povezovanje in spoštovanje, zato takšni dogodki pomenijo priložnost, da negujemo tudi ta del lovske tradicije, ki združuje tako lovsko kot nelovsko javnost.

Verjamemo, da se bo ta trenutek dotaknil vse strokovne in širše javnosti in nam poglobil odnos in zavedanje do našega največjega bogastva, narave.

mag. Aleš Klemenc

Shrani permalink.

Comments are closed.