Podpišite peticijo #SignForHunting in zaščitite svoje pravice!

Podpišite peticijo na SignForHunting.com in se pomagajte boriti proti grožnjam lovstvu v Evropi. Podpis peticije vam bo vzel le nekaj sekund, vendar pomeni veliko.

Peticija #SingForHunting je z enim klikom dostopna tudi v slovenskem jeziku.

Odločitve, ki jih glede lovstva in varstva narave sprejemajo bruseljski odločevalci imajo velik vpliv tudi na Slovenijo. Dejstvo je, da je kar 80 odstotkov zakonodaje s področja lovstva in naravovarstva na nacionalni ravni sprejetih na ravni institucij Evropske unije, za zaprtimi vrati.

Kampanja je odgovor na vedno več težav, s katerimi se lovci soočajo v vsej Evropi: življenjsko okolje divjadi, upravljanje z velikimi zvermi, lovska kultura posameznih držav in pobude lovcev za ohranjanje narave so ogroženi zaradi odločitev evropske politike. Takšen, a na srečo neuspešen, primer je bil predlog prepovedi lovstva in ribištva na 10 % površine Evropske unije.

Podpišite peticijo #SignForHunting v podporo lovstvu in varstvu narave

Medtem, ko se v Evropi soočamo s številnimi izzivi, ki jih je potrebno rešiti, nekateri bruseljski odločevalci ostajajo osredotočeni na nepotrebno omejevanje lovskih praks. “Bruseljskim odločevalcem sporočamo, da naj sodelujejo z lovci in ne proti nam,” je ob začetku kampanje povedal Torbjörn Larsson, predsednik Združenja zvez za lov in varstvo divjadi v Evropski uniji (FACE).

Lovska zveza Slovenije je članica FACE od leta 1993. Predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač poziva: “Za vsakega slovenskega lovca je pomembno, da si vzame nekaj sekund časa in podpiše peticijo.”

* Kampanjo #SignForHunting vodi FACE, ki zastopa interese 7 milijonov evropskih lovcev. Z vašo podporo se borimo proti grožnjam lovstvu v Sloveniji in v Evropi.

Shrani permalink.

Comments are closed.