Praznovanje 20. obletnice Koroške lovske zveze

Koroška lovska zveza je bila ustanovljena leta 2001 ter je tako že lani obeležila 20. obletnico obstoja. Izdali smo bilten, zaradi epidemioloških omejitev pa nismo uspeli organizirati proslave ob obletnici. Izvedli smo jo 16. junija letos, na Muti, v organizaciji Pohorsko-Kobanskega lovskogojitvenega bazena, ko smo združili 16. praznik koroške lovske kulture in 20. obletnico Koroške lovske zveze.

Foto: Franc Rotar

Na praznovanju je uvodoma nastopila Kmečka godba Pernice, po prihodu praporščakov s prapori pa še Lovski rogisti KUD Muta, Lovski oktet LD Prežihovo, Rogisti LD Zeleni vrh, Lovski oktet LD Peca Mežica. V okviru Društva za ohranjanje lovske kulture Črna so nastopali Stanko Grl s svojo lovsko zgodbo ter pesmijo in oponašalci jelenjega rukanja Damijan Zdovc, Franz Hirm in dr. Blaž Šuler. Program je popestril še z svetovni prvak z diatonično harmoniko Anže Krevh. Progam je vodila Katarina Valentar.

V okviru praznovanja 20. obletnice Koroške lovske zveze je vseh 19 koroških lovskih družin ustanoviteljic Koroške lovske zveze prejelo spominske plakete, kot tudi vsi podporniki in iniciatorji ustanovitve Koroške lovske zveze. Zbrane goste so nagovorili predsednik organizatorja dogodka – Pohorsko-Kobanskega lovskogojitvenega bazena Jože Meh, predsednik Koroške lovske zveze Janez Švab, podpredsednik Lovske zveze Slovenije dr. Srečko Felix Krope ter župan gostiteljske občine Muta Mirko Vošner. Sama prireditev je potekala v okviru krajnega praznika občine Muta.

Na prireditvi se je zbralo lepo število ljudi, saj je bil prireditveni šotor skoraj v celoti zaseden, še posebej so bile vabljene vdove pokojnih koroških lovcev in lovci, ki so dopolnili 70 let. Veseli smo bili, da so se vabilu odzvali tudi iz Kluba prijateljev lova iz Celovca, s katerimi sodelujemo že vrsto let. Nad Muto se je tisto popoldne razbesnela nevihta, kar ni vplivalo na dobro voljo vseh gostov v šotoru, kot tudi ne na uspešne nastope vseh nastopajočih, kar nam bo vsem v Koroški lovski zvezi še dolgo ostalo v lepem spominu.


Urška Dvornik, strokovna tajnica Koroške lovske zveze

Shrani permalink.

Comments are closed.