Male zelene celice – tekmovanje v znanju iz lovstva za srednješolce

Na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor je 19. maja potekalo državno lovsko tekmovanje v znanju iz lovstva – Male zelene celice. Na tokratnem tekmovanju sta sodelovali dve šoli, Srednja lesarska in gozdarska šola iz Maribora in Srednja gozdarska in lesarska šola iz Postojne.

Foto: Mateja Kišek

Tekmovanje sta organizirala in vodila dr. Mateja Kišek in Renato Vovk, oba učitelja strokovnih gozdarskih predmetov na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor. Da je bilo tekmovanje izvedeno lovsko pravično, je skrbela strokovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik Lovske zveze Maribor Marjan Gselman, tajnik Lovske zveze Maribor Božidar Kunej in predsednik komisije za izobraževanje pri Lovski zvezi Maribor in Lovski zvezi Slovenije Ivan Žižek.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz petih različnih nalog, ki so obsegale poznavanje določenih lovskih in naravovarstvenih vsebin. Obe ekipi sta bili tekom tekmovanja zelo izenačeni. Strokovna komisija je bila mnenja, da je znanje dijakov na zavidljivo visokem nivoju. Zadnja naloga je bilo streljanje z zračno puško, kjer so imeli mariborski dijaki nekaj več lovske sreče in so ekipno dosegli večje število točk. To jim je v seštevku prineslo skupaj 32 točk, medtem, ko so jih postojnski dijaki zbrali 28,5. Mariborčani so ob koncu tekmovanja v svojo lovsko učilnico ponosno odnesli prehodni pokal – lovsko palico, kamor bodo zapisali ime Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor in leto, ko so postali državni lovski prvaki v znanju iz lovstva.

Za podporo pri izvedbi državnega lovskega tekmovanja se organizatorji zahvaljujemo Lovski zvezi Slovenije, Lovski zvezi Maribor in trgovini z lovsko opremo, Puškarstvu Vute d.o.o., ki je prispevalo del nagrad za tekmovalce.

dr. Mateja Kišek

Shrani permalink.

Comments are closed.