Liga LZS v kombinacijskem streljanju 2022

Na strelišču Gaj – Pragersko se je 22. maja končala liga v kombinacijskem streljanju, ki je obsegala tri strelska tekmovanja. Udeležilo se jih je petindvajset strelcev.

Foto: arhiv Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje

Rezultati ligaških strelskih tekmovanj so veljali tudi za izbor strelcev v strelsko ekipo Lovske zveze Slovenije, ki bo našo zvezo zastopala na 14. Evropskem prvenstvu v kombinacijskem streljanju, ki se bo letos odvijalo med 1. in 3. julijem na strelišču v mestu Piancardato, v Italiji.

Po končanih ligaških tekmovanjih so prva tri mesta zasedli: 1. Boštjan Sadek (2.252 točk), 2. Matjaž Hlebš (2.244 točk), 3. David Jerovšek (2.215 točk).

Na temelju vseh postavljenih meril za izbor je bilo izbranih prvih šest strelcev, ki bodo zastopali barve LZS Evropskem prvenstvu 2022; to so Marijan Sadek, David Jerovšek, Boštjan Sadek, Matjaž Hlebš, Nejc Hlebš, Miha Travner in selektor Matija Janc.

Ekipa, bo zastopala LZS na EP 2022 iz desne proti levi: Marijan Sadek, David Jerovšek, Boštjan Sadek, Matjaž Hlebš, Nejc Hlebš, Miha Travner in selektor Matija Janc. Foto: arhiv Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje

Rezultati 3. kola:

Skupni rezultati lige v kombinacijskem streljanju LZS 2022:

Matija Janc, predsednik Komisije za lovsko strelstvo in lovsko orožje, selektor ekipe LZS

Shrani permalink.

Comments are closed.