V ekipni in posamični konkurenci slavili benediški lovci

Na strelišču Strelskega društva (SD) Osek v Slovenskih goricah pri Vladu Steinfelserju se je končalo letošnje prvenstvo v strelski kombinaciji za pokale lenarškega lovsko–gojitvenega bazena (LGB).

Najboljši strelci lenarškega LGB 2022 , od leve Milan Bauman, Gregor Fekonja in Dominik Slekovec. Foto: Jure Toš

Nastopile so ekipe Lovskih družin (LD) Benedikt, Dobrava, Lenart, Voličina, Sveta Ana in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Med udeleženci je bilo nekaj dobro znanih in izkušenih strelcev, sicer pa so skoraj vse LD svoje ekipe že močno pomladile. V tem je tudi edina prihodnost lovskega strelstva, je med drugim povedal Vlado Steinfelser, sicer predsednik SD Osek in sam vrhunski strelec, ki pa je z aktivnim tekmovanjem zaključil.

Tekmovanje je bilo nadvse zanimivo in do konca negotovo, saj so bili izidi dokaj tesni. Najprej so se strelci pomerili v streljanju na glinaste golobe, ki so dobesedno leteli v prah in pepel. Po golobih je bilo na vrsti še tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško na tarče srnjaka, gamsa, lisice in divjega prašiča. To je nekaterim povzročalo kar nemalo preglavic, saj je bilo časa za priprave na letošnje bazensko prvenstvo relativno malo.

Ekipni zmagovalci v lovski kombinaciji so zasluženo postali člani LD Benedikt pod vodstvom kapetana Branka Lončariča. Na drugo mesto so se nekoliko presenetljivo, a zasluženo uvrstili tekmovalci iz LD Sveti Jurij in na tretje člani LD Dobrava, ki je v preteklosti veljala za nepremagljivo, zdaj pa tudi oni ekipo že pomlajujejo. Na četrto mesto se je uvrstila ekipa LD Lenart, na peto LD Sveta Ana in na šesto mesto LD Voličina. V posamični konkurenci je slavil Grega Fekonja iz LD Benedikt pred Milanom Baumanom iz LD Sv. Jurij in Dominikom Slekovcem iz LD Dobrava.

Glavni sodnik na  letošnjem prvenstvu lenarškega LGB je bil izkušeni Mladen Petelin iz LD Benedikt, prvenstvo pa je zgledno organizirala in brezhibno izvedla LD Sveta Ana v Slovenskih goricah. Ta je poskrbela tudi za prijetno vzdušje med prijateljskim druženjem po tekmovanju, ki je pritegnilo tudi nekaj radovednih gledalcev in ljubiteljev lovskega strelstva.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.