Usposabljanje starešin lovskih družin

Vodenje lovskih družin je kompleksna in zahtevna funkcija. Zaradi vedno večjega interesa po usposabljanju starešin lovskih družin se je Komisija za izobraževanje LZS odločila, da po zgledu ZLD Kočevje (ki je takšno usposabljanje izvedla že pred leti) organizira usposabljanje starešin na vseslovenskem nivoju.

Letos sta predvideni dve takšni usposabljanji:

• za centralni in južni del Slovenije: v soboto, 18. 5. 2024, v Kmetijski šoli Grm, Sevno 13, Novo mesto, ob 9. uri
  • za zahodni del Slovenije: v soboto, 1. 6. 2024, v Lovskem centru Lovske zveze Koper, Srgaši 38B, Šmarje pri Kopru, ob 9. uri.

Urnik bo sledeč.

Nagovor predsednika LZS Alojza Kovšce.

Kot je iz urnika razvidno, bo usposabljanje celodnevno. Stroške usposabljanja, vključno z malico, krije Komisija za izobraževanje LZS.

Trenutno je za prijave v sistemu Lisjak odprto le izobraževanje, ki bo potekalo 18. 5. 2024 v Novem mestu. Rok za prijave je do 16. 5. 2024. Ko bo to izobraževanje zaključeno, bodo odprte prijave za izobraževanje v Šmarjah pri Kopru.