Škratki iz Vrtca Škofljica v gozd z lovcema

Za zaključni izlet skupine Škratkov Vrtca Škofljica smo si izbrali pohod na Lisičje. Zaradi zvedavega medveda, ki se je sprehajal po gozdu, smo vseeno želeli pri Lovski družini Škofljica preveriti, če je pot skozi gozd varna.

Foto: Jani Šalamon

Od Lovske družine Škofljica pa smo dobili mnogo, mnogo več. Z neizmerno prijaznostjo nas je lovec Jani pospremil skozi gozd, zvedavi otroci so ga lahko povprašali veliko stvari, Jani pa je s svojo potrpežljivostjo in mirnostjo delil vse zanimivosti našega gozda in delo lovca.

Marsikateremu otroku je sprehod polepšala psička Arja. Na cilju sta nam lovca organizirala še eno presenečenje … Mislim, da smo tu uživali prav vsi. Otroci in starši! Z radovednostjo in veseljem smo poslušali lovca Boruta, ki nam je o vsaki razstavljeni živali (preparatu) povedal svojo zgodbo. Res je bilo čudovito. Poslušali smo s takim zanimanjem, da smo pozabili na lakoto in pico, ki nas je čakala na mizah.

Na koncu pa sta našim otrokom lovca podarila še zelo lepa darilca, s katerimi si starši in otroci že krajšamo čas in uživamo v zabavi. Bila sta nekaj posebnega, polepšala sta nam dan in s svojimi dejanji otrokom naredila najlepše spomine.

Mamica Tina

Shrani permalink.

Comments are closed.