Tekmovanje v streljanju z risanico v Postojnsko Bistriški ZLD

Na podlagi programa izobraževanj Postojnsko Bistriške Zveze lovskih družin (ZLD) je 25. junija potekalo regijsko tekmovanje v streljanju s puško risanico v LD Timav Vreme na Zavrhku.

Foto: Martin Kavčič

Tekmovanja se je letos udeležilo devet ekip, in sicer iz LD Črna jama, LD Hrenovice, LD Javornik Postojna, LD Trnovo, LD Tabor Zagorje, LD Pivka, dve ekipi LD Gradišče Košana in LD Prestranek.  

Prvo mesto v streljanju je osvojila ekipa LD Črna jama, drugo mesto LD Tabor Zagorje, tretje mesto LD Pivka, četrto mesto LD Hrenovice in peto mesto LD Gradišče – Košana (ekipa št. 2).

Med posamezniki je prvo mesto osvojil Jaka Lepčihar iz LD Pivka, drugo mesto Mitja Vidrih iz LD Črna jama, tretje mesto Gregor Černač iz LD Pivka, četrto mesto so si delili Jernej Bittner iz LD Hrenovice, Nevio Sever iz LD Javornik Postojna in Pavel Bizjak iz LD Črna jama. Ekipam in posameznikom so bili za osvojena mesta podeljeni pokali, priznanja in medalje ter praktične nagrade.

Regijskega tekmovanja so se v skladu z določili Pravilnika o lovskem strelstvu LZS udeležili in si ga ogledali lovski pripravniki Postojnsko Bistriške ZLD in ZLD Notranjske v okviru programa za usposabljanje iz varnega ravnanja z lovskim orožjem, v sklopu izvedbe izobraževanja za lovce, pod vodstvom predavatelja Božidarja Štembergerja.

Postojnsko Bistriška ZLD se zahvaljuje lovskim družinam in članom za njihovo udeležbo ter organizacijam, ki so prireditev omogočile: Rebec, d.o.o., Avantura Trade, d.o.o., trgovina SLOVARM,  Zavarovalnica Triglav d.d. in LD Timav Vreme. 

mag. Aleš Klemenc

Shrani permalink.

Comments are closed.