Visokogorsko tekmovanje na Skutinem ledeniku za pokal “kristalnega gamsa”

Pred dvema desetletjema je oživela zdaj že tradicionalna gorenjska in seveda tudi jezerska lovska prireditev – to je visokogorsko tekmovanje na Skutinem ledeniku za pokal »kristalnega gamsa«.

Jezersko lovsko ekipo so sestavljali Franc Ekar, Janez Smrtnik, Marjan Tepina, Peter Muri, Davo Karničar, Petra Karničar, Jure Markič, Jože Meško in  Jože Muri ter reševalna ekipa. Foto: arhiv Franca Ekarja

Zvrstilo se je petindvajset lovskih tekmovanj članov zelene bratovščine, ki so prišli na Gorenjsko v lepe Jezerske Alpe iz vseh krajev Slovenije, od Posočja do Prekmurja in od Koroške do Dolenjske. To ni bilo le tekmovanje po naravnem snegu in ledu v hitrosti med vratci, temveč tudi pravi test telesne vzdržljivosti, duha in volje.

Med organizatorje in izvajalci prireditve sodijo poleg domače Lovske družine (LD) Jezersko tudi Lovska zveza Slovenije, Zveza lovskih družin Gorenjske, revija Lovec in številni donatorji, je ob jubileju dejal Franc Ekar, tudi sam aktivni udeleženec tekmovanja za pokal gamsa in prizadevni organizacijski sodelavec. “Spominjanje smo počastili v lovskem domu na Jezerskem s spominjanjem na enega najatraktivnejših visokogorskih alpsko-lovskih smučarskih tekmovanj v popolni prvobitnosti in uspeli v 26 letih izpeljati 25 lovsko-smučarskih tekmovanj za pokal »kristalnega  gamsa”, je še povedal Ekar z upanjem, da se bo tradicija ohranila tudi za bodoče rodove.

Marjan Toš

Na Skutinem ledeniku, v zavetju mogočnih gora. Foto: arhiv Franca Ekarja
Shrani permalink.

Comments are closed.