Na Pragerskem liga v lovskem strelstvu Lovske zveze Maribor

Komisija za lovsko strelstvo Lovske zveze (LZ) Maribor, ki jo že dolga leta uspešno vodi Bojan Urbančič iz Ruš, je sklenila že 16. ligo v lovskem strelstvu za lovce iz lovskih družin (LD) LZ Maribor.

Nagrajenci, sodniki in del udeležencev lige v lovskem strelstvu Lovske zveze Maribor. Foto: arhiv LZ Maribor

V treh kolih zanimivega in dobro organiziranega tekmovanja, ki se je odvijalo v strelskem centru Gaj pri Pragerskem, so se najboljši strelci pomerili v posamični in ekipni konkurenci in to v disciplinah glinasti golobi, malokalibrska puška in lovska kombinacija. Letos so prvič izvedli tudi tekmovanje v disciplini compak (to pomeni prelet glinastih golobov v različnih smereh), kar je bilo za strelce tekmovalno zelo izzivalno, za gledalce pa izjemno zanimivo.

Udeleženci strelske lige LZ Maribor so bili razporejeni v več skupin, in sicer so se pomerili člani do 55 leta starosti, veterani med 55 in 65 letom starosti in superveterani, starejši od 65 let. Skupaj je v ligi nastopilo 29 strelcev, žal med njimi ni bilo nobene lovke, ki se sicer na streliščih rade pomerijo z lovskimi izzivalci.

Kot sta povedala Bojan Urbančič in Darjan Vesenjak, ki sta organizacijsko bdela nad potekom tekmovanja, letošnje vreme strelcem ni bilo najbolj naklonjeno. Za nemoten potek tekmovanja so skrbeli strelski sodniki Alojz Gostenčnik, Dejan Vedlin in Marjan Gselman. Kot zanimivost naj omenimo izjemen uspeh Boštjana Sadeka, ki je zadel vseh 75 glinastih golobov, kar je redek dosežek. Rezultati veteranov in superveteranov so šteli za izbor za državno prvenstvo Lovske zveze Slovenije.

Ob zaključku lige so najboljšim podelili nagrade in sklenili, da bodo prihodnje leto v ligo pritegnili še več lovskih strelcev. V ekipni konkurenci so letos zmagali strelci iz LD Oplotnica pred LD Janžev Vrh in LD Podvelka. Med člani je slavil Boštjan Sadek pred Marijanom Sadekom in Jocom Hudernikom; med veterani Bojan Urbančič pred Darjanom Vesenjakom in Marjanom Krevhom; pri superveteranih Danijel Marhold pred Antonom Hudernikom in Slavkom Prahom, v disciplini compak pa je slavil Bojan Urbančič pred Boštjanom Sadekom in Maksimilijanom Garmutom.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.