Začenja se obdobje skupnih lovov

Nesreč z lovskim orožjem je v Sloveniji relativno malo, seveda pa je vsaka, ki se zgodi, preveč. Zato poskrbimo za varno izvajanje jesenskih skupnih lovov, za red in disciplino na lovu in za upoštevanje vseh načel in ukrepov varnega ravnanja z orožjem.

Foto: Andrej Miklavčič

Za izvedbo skupinskih lovov je odgovoren lovovodja, ki lov pripravi in izvede. Vsi udeleženci skupinskega lova moramo upoštevati navodila lovovodje, saj se v nasprotnem primeru lahko lov izkaže za neuspešen in celo nevaren. Zaradi varnosti naj gonjači nosijo signalne telovnike in/ali odsevne trakove na klobukih, tako da so dobro vidni tudi na daljše razdalje.

 PRAVILA OBNAŠANJA NA SKUPINSKIH LOVIH

Eden drugega, pa brez zamer, opozarjajmo na nepravilnosti. Opozoril ni nikoli preveč! Ne pozabimo, da se nesreče lahko zgodijo ne le na lovu, ampak tudi na poti v lovišče, pri vrnitvi ali doma pri čiščenju in spravljanju orožja. Ob uporabi lovskega orožja se moramo vedno zavedati, da je lahko zgolj trenutek neprevidnosti dovolj, da drugim ali sebi povzročimo hude rane ali celo smrt. Naša dolžnost je skrbeti za dosledno upoštevanje pravil varnega ravnanja z lovskim orožjem.

Dober pogled!

Shrani permalink.

Comments are closed.