Pomoč pri sanaciji v požaru uničenega lovišča LD Trstelj

Lovska družina Trstelj-Kostanjevica prosi za pomoč pri sanaciji lovišča, uničenega v požaru na Krasu.

Foto: arhiv LD Trstelj-Kostanjevica

“Živimo na območju Slovenije, kjer je divjal največji požar v samostojni Sloveniji. Uničil nam je 3200 hektarov lovišča od skupnih 4300 hektarov lovne površine. Divjad, žal ne vsa, je pred ognjem pobegnila v sosednja lovišča, ki niso bila prizadeta v požaru. V tej situaciji naša lovska družina nima pogojev, da ustvari dovolj prihodkov za sanacijo lovišča in objektov,” pojasnjuje starešina Lovske družine Trstelj-Kostanjevica Jelko Lapajne.

Požar jim je uničil lovske objekte, preže, napajališča, solnice …V požaru je Lovski družini Trstelj-Kostanjevca popolnoma pogorelo dvanajst visokih zaprtih prež, delno poškodovanih, ki brez takojšnjega popravila niso varne za uporabo, je več kot deset, poleg tega morajo popraviti tudi osmojene enosedne preže v železni izvedbi. V hudem požaru, ki je pustošil po Krasu, so jim pogorele tudi krmne njive v skupni izmeri dva hektara.

Obnova lovišča, sanacija habitatov za divjad, postavitev lovskih objektov za oskrbo divjadi, krmne njive, čiščenje poti, namestitev solnic bo od članov LD Trstelj-Kostanjevica zahtevalo mnogo ur prostovoljnega dela. Poleg tega bodo za obnovo rabili material in finančna sredstva, ki ju v tej situaciji ne bodo zmogli zagotoviti. Lovci Lovske družine Trstelj-Kostanjevica zato prosijo lovce, lovske organizacije in ostale civilne organizacije za materialno ali finančno pomoč.

PROŠNJA LD TRSTELJ-KOSTANJEVICA

Shrani permalink.

Comments are closed.