Strelska ekipa LZS tudi letos na zmagovalnem odru evropskega prvenstva

Na 14. Evropskem prvenstvu v lovski kombinaciji, ki je potekalo med 1. in 3. julijem, na strelišču Piancardato v Italiji, je strelska ekipa Lovske zveze Slovenije tudi letos dosegla zavidljive uspehe.

Foto: arhiv Matije Janca

Strelska ekipa LZS je na evropskem prvenstvu, na katerem je sodelovalo trinajst držav in 126 strelcev, osvojila skupno 2. mesto v golobih in 3. mesto v kombinaciji. Pri posameznikih je v golobih Matjaž Hlebš dosegel 3. mesto, Nejc Hlebš pa 4. mesto.

Kombinacija OPEN je prinesla 8. mesto, ki ga je pristreljal Matjaž Hlebš, 10. mesto je zasedel Boštjan Sadek, 17. mesto Miha Travner, 29. mesto Marijan Sadek, 31. mesto David Jerovšek, 46. mesto Nejc Hlebš, 51. mesto Dušan Urankar in 60. mesto Dušan Žehelj. V kategoriji veterani je Dušan Urankar dosegel 7. mesto, Dušan Žehelj pa 11. mesto.

Foto: arhiv Matije Janca

Ekipo LZS so sestavljali Matjaž Hlebš, Boštjan Sadek, Nejc Hlebš, Marijan Sadek, Miha Travner in David Jerovšek. Nastopila sta tudi dva posameznika Dušan Urankar in Dušan Žehelj. Ekipa je bila izbrana na osnovi treh izbirnih tekem, ki so se odvijale na strelišču Gaj – Pragersko. Letošnjo ekipo sta zasedala dva novinca in vesel sem, da sta dokazala, da sta iz pravega testa in tako utišala lovsko javnost, ki je pritiskala name, da si ne zaslužita zastopati Lovske zveze Slovenije na evropskem prvenstvu.

Letošnje evropsko prvenstvo se nam bo vtisnilo v spomin zaradi visokih temperatur, ki so vse dni dosegale 40°C, in slabega streljanja premične tarče. A bo z zlatimi črkami zapisano tudi to prvenstvo, saj smo dosegli odličen uspeh in dokazali, da se lahko strelci zberejo, pozabijo slabo in streljajo na zadnjih dveh tekmah tako, kakor znajo, ne glede na vse prekinitve, menjavo naprave … V letu 2018 smo na tem italijanskem strelišču z zadnjim compakom izgubili prvo mesto in pristali na devetem mestu, v letu 2022 pa smo ponovno dosegli odlične rezultate.

Iskreno čestitam vsem članom ekipe Lovske zveze Slovenije za dosežene rezultate, tovariško enotnost, prijateljstvo, vaš trud, denar in prosti čas, ki ste ga vložili za ta izjemen uspeh ter ‘kravžljanje’ mojih živcev, ki je zdaj poplačano z rezultati.

Zahvaljujem se tudi Lovski zvezi Slovenije ter vsem sponzorjem: Hamex, d.o.o.; Gorenjska gradbena družba, d.d.; Lab Commerce, d.o.o.; RWS d.o.o., Prevent & Deloza d.o.o., Optics Trade d.o.o., BLACK FIRE, HAIX – Stella d.o.o., Dedal Storitve, Davidov Hram d.o.o. in MF plus d.o.o., ki so prispevali sredstva in opremo za udeležbo ekipe LZS na evropskem prvenstvu.

Upam, da smo si z letošnjim uspešnim nastopom in častnim zastopanjem naše države ter slovenske krovne lovske organizacije zaslužili sodelovanje in pomoč tudi v letu 2023, ko bo evropsko prvenstvo potekalo v Sloveniji, na Pragerskem.

Matija Janc, selektor strelske ekipe LZS