V spomin: Milan Velkovrh (1950 – 2022)

Z žalostjo sporočamo, da nas je nenadoma zapustil Milan Velkovrh, član Upravnega odbora Lovske zveze Slovenije in predsednik Komisije za priznanja in odlikovanja Lovske zveze Slovenije.

Milan Velkovrh se je v lovske vrste vpisal leta 1974, kot pripravnik v Lovski družini Dobrova. Po opravljenem lovskem izpitu je svoje znanje nenehno nadgrajeval na številnih izobraževanjih in usposabljanjih; leta 1984 je opravil izpit za lovskega čuvaja, bil je strelski sodnik in mentor pripravnikom.

V LD Dobrova je opravljal najodgovornejše funkcije: kot starešina, tajnik, član upravnega odbora, kot predsednik in član različnih komisij. Od leta 2020 je bil tudi član LD Trojane – Ožbolt, kjer je do zadnjega aktivno opravljal delo tajnika in informatika ter lovskega čuvaja.

Milan je bil dolgoletni tajnik Zveze lovskih družin Ljubljana, do zadnjega trenutka pa je opravljal delo predsednika Komisije za priznanja in odlikovanja LZS in člana Upravnega odbora LZS. Za svoje delo je med drugim prejel zlati red za lovske zasluge LZS (2012) in priznanje OLZ II. (2019).

Ob boleči izgubi v imenu Lovske zveze Slovenije izrekamo iskreno sožalje njegovim bližnjim.

Shrani permalink.

Comments are closed.