Na Festivalu Dober dan tudi Lovska zveza Slovenije

V Arboretumu Volčji potok, bo v soboto, 18. junija, med 10. in 18. uro, potekal dan ljubiteljske kulture, na katerem bo sodelovala tudi Lovska zveza Slovenije. Vstop bo prost!

Na sedmih prizoriščih bodo nastopili godbe in pihalni orkestri, vokalne skupine in pevski zbori, tamburaši, orgličarji in harmonikarji. Nastopili bodo tudi lovski pevski zbori in lovski rogisti ter oponašalci jelenjega rukanja. Zaplesale bodo folklorne skupine in plesne skupine, na oglede svojih predstav pa bodo vabile gledališke in lutkovne skupine. Dogodek skupaj z drugimi aktivnostmi Tedna ljubiteljske kulture predstavlja poseben poklon skoraj 110.000 ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem pri nas.

Predstavili se bodo Planinska zveza Slovenije, Gorska reševalna zveza Slovenije, Hunting Association of Slovenia, Ribiška zveza Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije, Gasilska zveza Slovenije, Slovenska vojska in slovenski reševalci. Na kulinarično-ekoloških kotičkih bodo na voljo jedi in žlahtna kapljica osmih slovenskih pokrajin.

Organizatorji prireditve, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Občina Kamnik in Arboretum Volčji Potok, so ta dan namenili tudi vseslovenski humanitarni akciji zbiranja sredstev za pomoč otrokom z rakom, Junakom tretjega nadstropja.

Shrani permalink.

Comments are closed.