Svetovni dan Zemlje

Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, letos poteka pod sloganom Vlagajmo v naš planet. 

Foto: Urša Kmetec

Svetovni dan Zemlje nas nagovarja, da si vsak dan lahko prizadevamo za trajnostno naravnan razvoj, zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet, kajti zelena prihodnost je uspešna prihodnost. Zato so nujne inovacije in ukrepanje, ki pospešujejo rešitve ter ohranjanje planeta.

Kaj lahko stori vsak izmed nas?

Eden od pomembnejših izzivov za upočasnitev podnebnih sprememb je trajnostna mobilnost, ki vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in druge oblike alternativne mobilnosti. S tem pa prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku v mestih, kakovosti bivanja, zdravju in socialni pravičnosti.

Raziskave kažejo, da imajo mladi vedno večji vpliv na zelene odločitve v družinskem okolju in so odgovorni za spreminjanje navad. Zato je pomembno, da jim damo vse potrebne informacije, s katerim bodo vplivali na prihodnost in vlaganje v planet, kot nas v svojem sloganu poziva letošnji Svetovni dan Zemlje. Mladi so pomemben del, a ne pozabimo, da smo odrasli tisti, ki smo opolnomočeni ustvarjati še večje spremembe, in nosimo odgovornost do naslednjih generacij. Spodbujamo k odgovornemu ravnanju, tako na področju varčevanja energije, skrbi za okolje, ravnanju z vodami kot pri ravnanja z odpadki, vlaganju v planet s svojimi dejanji in prispevku k boljšemu jutri.

Vir: MOP

Shrani permalink.

Comments are closed.