Srečanje generalnih direktorjev EU za lovstvo

V Postojni od 13. do 16. septembra poteka neformalno srečanje generalnih direktorjev EU za lovstvo. Dogodka se je udeležil tudi direktor Strokovne službe LZS mag. Božo Zakrajšek, ki je predstavil delovanje Lovske zveze Slovenije in informacijski sistem Lisjak.

Direktor Strokovne službe LZS je na srečanju predstavil delovanje Lovske zveze Slovenije. Foto: MKGP

Na včerajšnjem plenarnem zasedanju, ki se ga je udeležilo 13 držav članic EU, Evropske komisije ter Združenja zvez za lov in varstvo divjadi v EU (FACE) in Mednarodnega sveta za lovstvo in ohranjanje divjadi (CIC) so obravnavali teme, kot so afriška prašičja kuga z aktualno situacijo v državah EU in preventivnimi ukrepi ali ukrepi zmanjšanja možnosti širitve, izkušnje in ukrepanje ob vse pogostejšem pojavljanju divjadi v naseljih in javnih površinah, kjer lov ni dovoljen, ali je izredno otežen, ter predstavitev upravljanja z divjadjo v Sloveniji v loviščih in loviščih s posebnim namenom, vključno z nacionalno ureditvijo lovstva ter problematiko možnega skupnega upravljanja sosednih držav na ravni populacij posamezne vrste divjadi (zlasti divjega prašiča in navadnega jelena).

Udeleženci so bili navdušeni nad predstavitvijo mag. Zakrajška, še posebej generalni direktor CIC Tamás Marghescu, s katerim sta se sestala in opravila neformalni razgovor, med drugim o udeležbi na Svetovni razstavi na Madžarskem “Eno z naravo”.

Direktor Strokovne službe LZS mag. Božo Zakrajšek in generalni direktor CIC Tamás Marghescu Foto: MKGP

Svoj novi program delovnih oblek za lovce je na včerajšnjem dogodku predstavilo podjetje Prevent&Deloza d.o.o., ki oblači tudi strelsko ekipo LZS, in ki je izdelalo tudi prve vzorčne modele uniform za lovske čuvaje.

Shrani permalink.

Comments are closed.