Rukači nastopili na Madžarskem in v Avstriji

Začela se je nova sezona tekmovanj oponašalcev jelenjega rukanja v letu 2020. Naši tekmovalci »Sekcije oponašalcev jelenjega rukanja« so se udeležili tekem na Madžarskem in v Avstriji.

Naši rukači v Salzburgu.

Sodelovali so na mednarodnem odprtem državnem prvenstvu Madžarske, ki je potekalo 15. februarja Budimpešti v sklopu sejma HUNGEXPO. Udeležba je bila številčna, nastopali pa so tekmovalci iz treh držav. Naši tekmovalci so se z vodjem ekipe Ernestom Kerčmarjem, ki je bil na tekmovanju tudi v vlogi sodnika, uvrstili v zgornji del rezultatske lestvice: Urban Košir (5. mesto), Marko Mavri (6. mesto), Janez Podkrižnik (7. mesto).

V sklopu vsakoletnega lovskega sejma v Salzburgu 23. februarja se je odvijalo mednarodno odprto državno prvenstvo Avstrije v oponašanju jelenjega rukanja. Tekmovalci iz štirih držav so se pomerili v izvajanju naslednjih disciplin, ki so bile podobne kot na Madžarskem: mlad jelen, ki išče košute, glas zrelega jelena s tropom košut na rukališču, ki mu bežijo iz tropa, glas dveh enako močnih jelenov, ki se med seboj izzivata in pa glas starega, ležečega in utrujenega jelena po ruku (rezervna). Naši tekmovalci so zasedli naslednja mesta: Janez Podkrižnik (4. mesto), Tadej Klemenšek (5. mesto) in Simon Ferlinc (7. mesto).

Iskrene čestitke vsem našim tekmovalcem za nastope na teh dveh tekmovanjih. Za začetek sezone ocenjujemo, da so rezultati uspešni, predvsem nastopi naših dveh novih članov sekcije, Marka Mavrija in Tadeja Klemenška, ki sta prvič nastopila in dokazala, da se s trudom, dosti treninga in dobršno mero samozavesti lahko preizkusita tudi v mednarodni konkurenci. 

Sekcija oponašalcev jelenjega rukanja

Nastop Janeza Podkrižnika.

Prvi nastop Tadeja Klemenca.

Tekst in foto: Sekcija oponašalcev jelenjega rukanja

Shrani permalink.

Comments are closed.