Evropskim poslancem predstavili delo 7 milijonov evropskih lovcev

Večer pred generalno skupščino je Federacija evropskih lovskih zvez (FACE) v Evropskem parlamentu organizirala sprejem za poslance novega sklica parlamenta, na katerem jim je predstavila delo sedmih milijonov evropskih lovcev in svoje delo pri pripravi evropske zakonodaje, ki zadeva lovstvo in varstvo narave.

Odziv poslancev je bil izredno dober in na naše veselje se ga je udeležil tudi slovenski poslanec Franc Bogovič. V sproščenem pogovoru smo izmenjali mnenja tudi o neljubi situaciji pri upravljanju velikih zveri v Sloveniji in praksah v drugih evropskih državah oziroma o možnih spremembah. Pogovor je potekal tudi o vlogi lovstva v Sloveniji predvsem pa o preteklih in bodočih aktivnostih Lovske zveze Slovenije.

Franc Bogovič je podpisal izjavo, da se bo v tem mandatu pridružil Intergrupi Evropskega parlamenta za biodiverziteto, ki jo organizira FACE in predstavlja vrata evropskih lovcev v parlament.

z leve: mag. Lado Bradač, predsednik LZS, Franc Bogovič, evropski poslanec, Torbjörn Larsson, predsednik FACE, David Scallan, generalni sekretar FACE in Srečko Žerjav, podpredsednik FACE.

F. Bogovič podpisuje izjavo o pristopu Intergrupi Biodiverizteta EP.