Tradicionalno srečanje lovcev in lastnikov kmetijskih in gozdnih zemljišč

Lovci LD Boč na Kozjaku so tudi letos organizirali srečanje s kmetovalci in lastniki kmetijskih in gozdnih zemljišč.

Za razliko od preteklih let je srečanje 25. novembra potekalo v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Upravni odbor se je v času priprav na srečanje spraševal o tem, katero temo naj obravnavamo na srečanju, ki bo koristna tako za lovce kot za kmetovalce. Izbrali smo temo o afriški prašičji kugi, ki jo je predstavil Marko Burgar, dr. vet. med., sicer lovec, član LD Destrnik, član predavateljskega aktiva pri ZLD Ptuj-Ormož, član komisije za izobraževanje pri isti zvezi in na Lovski zvezi Slovenije.

Več kot 80 poslušalcev prisluhnilo temi o afriški prašičji kugi

Prisluhnilo mu je več kot 80 poslušalcev, med kateri je bil tudi predstavnik OŠ Selnica ob Dravi Blaž Lovrič in županja dr. Vlasta Krmelj. Material s posameznimi ukrepi na tem področju smo razdelili vsem udeležencem.

V drugem delu se je poslušalcem predstavil Oktet LD Peca-Mežica, ki je v svojem slogu, s skrbno izbranimi lovskimi pesmimi kulturno popestril naše srečanje. Srečanje zagotovo ne bo šlo v pozabo, saj so bili prisotni tudi člani TV ekipe oddaje Dober pogled in bo narejen prispevek v okviru oddaje o lovstvu. 

Srečko Felix Krope

Shrani permalink.

Comments are closed.