9. državno in 3. mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja

V Črni na Koroškem je 20. avgusta 2016 v okviru že 61. Koroškega turističnega tedna v polni dvorani kulturnega doma Črna na Koroškem potekalo 3. mednarodno in 9. državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja.

Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev od 13 prijavljenih (9 Slovencev in 3 Madžari). Tekmovali so v treh disciplinah, in sicer: oponašanje mladega jelena, ki išče košute; oponašanje jelena s košutami na rukališču, katerega obkroža stranski jelen; oponašanje glavnega, neogroženega alfa jelena na rukališču, v primeru izenačenega rezultata pa so organizatorji predvideli še oponašanje jelena na višku moči, ki je značilno za ves čas paritvenega obdobja.

Tekmovalci so bili zelo enakovredni. Zgodilo se je, da sta bila vodilna tekmovalca enaka do zadnje panoge in še tu je odločila zgolj niansa. Prvo mesto na 3. mednarodnem prvenustvu v oponašanju jelenjega rukanja je dosegel Urban Košir z 49 točkami, drugo Janez Podkrižnik z 48 točkami in tretje Mate Kasper s 46 točkami. Prvo mesto na 9. državnem  prvenstvu v oponašanju jelenjega rukanja je dosegel Urban Košir z 49 točkami, drugo Janez Podkrižnik z 48 točkami in tretje Matic Oberstar s 45 točkami. Vsi sodelujoči tekmovalci so prejeli priložnostno darilo in nagrado.

Kulturni program so popestrili rogisti iz ZLD Ptuj in Ormož, znani koroški kantavtor Milan Kamnik in mlada Adrijana Kamnik.

 

Janez Švab, predsednik organizacijskega odbora

Avtor fotografij: Franc Rotar

 

f1 f2 src=”https://clan.lovska-zveza.si/userfiles/Novice/Prvenstvo%20jelenji%20ruk%202016/Ruk-3.jpg” alt=”f3″ width=”1024″ height=”768″ /> f5 f7 f6 f8 f9 f10 f11 f12 f13
Shrani permalink.

Comments are closed.