Posamični nastopi lovskih pevskih zborov in rogistov v Kraljevcu na Sutli

B0.jpg
Posamezne skupine sta na izviren in zabaven način predstavljala povezovalca prireditve Marija Urek s Hrvaške in Ivan Urek iz Slovenije. Predstavilo se je 39 skupin lovskih pevskih zborov in rogistov, leseni rogisti in rukači.

B1.jpg
LPZ Zlatorog Vipava: Zbor bo letos oktobra praznoval že 40. obletnico delovanja.

B2.jpg
Rogisti ZLD Ptuj – Ormož: Njihov moto je »Naj živi lovska kultura!«

B3.jpg
MLPZ Matko Laginja Klana (Hrvaška): Zbor ima za seboj več kot 400 nastopov v 35 letih (od tega 71 nastopov v 49 slovenskih mestih).

B4.jpg
Slatinski rogisti (LS Virovitičko-podravske županije, Hrvaška): Širjenje glasbene kulture na trobilih in ohranjanje te tradicije sta osnovni vrednoti skupine, ki deluje od leta 2014.

B5.jpg
LPZ Doberdob (Repen pri Trstu, Italija): Radi sodelujejo na prireditvah svojih sodržavljanov italijanskega porekla, ker čutijo, da jim na ta način posredujejo vsaj delček slovenske lovske kulture.

B6.jpg
KUD Prekmurski rogisti: Najstarejša skupina rogistov v Sloveniji, ki jo je do leta 1999 vodil starosta slovenskih rogistov profesor Jože Grlec.

B7.jpg
ZR Opuzen (Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvaška): Gre za najmlajši ustanovljeni zbor na Hrvaškem.

B8.jpg
ZR LS (Hrvaška): Rogisti Osječko-baranjske županije so nastopili leta 2009 na CIC-u v Parizu.

B9.jpg
PD Prekmurskih lovcev: Program zbora sestavljajo narodne, umetne, tuje, lovske in prekmurske pesmi.

B10.jpg
LR Bohinj: Skupina je bila ustanovljena leta 1997 in nastopa po raznih lovskih prireditvah na Gorenjskem.

B11.jpg
KD LPZ Dekani: Že 19. leto je njihov zborovodja profesor Anton Baloh.

B12.jpg
Prvo Hrvatsko društvo LR Brezovica – Novi Zagreb (Hrvaška): Prvi javni nastop so imeli na 20. srečanju lovskih pevskih zborov in rogistov in od takrat so na teh srečanjih občasno prisotni.

B13.jpg
Dobovski rogisti: Skupina, ki deluje že več kot 20 let, ima svojo zgoščenko, na katero so člani zelo ponosni.

B14.jpg
LPZ Globoko: Edina skupina, ki je sodelovala na vseh srečanjih lovskih pevskih zborov in rogistov do sedaj.

B15.jpg
Leseni rogisti: Gre za edinstveno etnoskupino, kakršne ne poznajo nikjer po svetu. Nekaj posebnega so njihovi doma narejeni leseni rogovi. Leseni rogisti so na prireditvi pritegnili posebno pozornost občinstva.

B16.jpg
LPZ Prijatelji ZLD Kočevje: Leta 2014 so z namenom promocije lovske kulture pripravili pevsko-scenski projekt z naslovom Jager gre na jago – lovske šege in navade skozi pesem in humor.

B17.jpg
LPZ LD Škale: Doma in v tujini prepevajo predvsem lovske in ljudske pesmi.

B18.jpg
Sekcija oponašalcev jelenjega rukanja in ostale avtohtone divjadi – rukači: Oponašalci so se predstavili z dvema točkama. Najprej so predstavili spomladansko ljubezen v planinah (petje ruševca), nato pa so ponazorili še ruk jelenov od začetka paritvenega obdobja, ko jeleni pričnejo z iskanjem košut, do konca ženitovanja jelenov.

B19.jpg
KD Domžalski rogisti: Od nastanka leta 1991 so imeli več kot 820 nastopov v Sloveniji, gostovali pa so tudi v Italiji, Avstriji in na Češkem.

B20.jpg
LPZ LD Dobrna: Radi zapojejo ob različnih priložnostih v domačem kraju.

B21.jpg
Rogisti LS Međimurske županije (Hrvaška): Međimurski rogisti so zaželeni gosti na vsakem lovskem dogodku v Međimurski županiji.

B22.jpg
LO Javorniki: Navdušeni so predvsem nad ljudskim izročilom, radi posegajo tudi po zahtevnih glasbenih partiturah.

B23.jpg
Rogisti LD »Fazan« Krapinske Toplice (Hrvaška): Skupina šteje sedem rogistov, ki nastopajo za potrebe matične lovske družine, Lovske zveze županije ter na drugih dogodkih v občini in izven nje.

B24.jpg
Savinjski rogisti SKZLD Celje: V letu 2016 bodo praznovali 35-letnico neprekinjenega delovanja.

B25.jpg
KUD Hoče Pohorski rogisti: Občasno se udeležujejo tudi mednarodnih tekmovanj, ki so dodatna izkušnja za skupino.

B26.jpg
Lovski kvartet Smrekovec: Železni repertoar kvarteta sestavlja 30 pesmi lovske in civilne narave.

B27.jpg
ZR LS Sisačko-moslavačke županije (Hrvaška): Vse člane zbora odlikuje visoka glasbena izobrazba.

B28.jpg
LPZ in rogisti Trbovlje Zasavje: Lovski pevski zbor neprekinjeno deluje od leta 1978. V letu 2005 so se pevskemu zboru priključili tudi rogisti, znani kot Revirski rogisti.

B29.jpg
Križevski rogisti: Program izvajajo tudi v domovih za ostarele občane v pomurski regiji.

B30.jpg
Rogisti LD Zeleni Vrh Vuzenica: Osrečuje jih vsakotedensko druženje na vajah in lovska kultura nasploh, zato tudi skrbijo, da melodije lovskih rogov ne bodo potonile v pozabo.

B31.jpg
Notranjski rogisti: V letu 2013 je skupina obeležila 25 let delovanja s slavnostnim koncertom v Zelški cerkvi.

B32.jpg
KUD Šentjernejski rogisti: Skupina si šteje v čast, da je lahko organizirala 35. Srečanje slovenskih lovskih pevskih zborov in rogistov.

B33.jpg
Rogisti LD Selca: 30. oktobra 2014 so nastopili v predsedniški palači na podelitvi državnih odlikovanj, ki jih je podelil predsednik države Borut Pahor.

B34.jpg
LO LD Peca – Mežica: Oktet se je v svojem več kot 30-letnem delovanju uveljavil kot dober ambasador slovenske lovske kulture, saj je večkrat nastopil v Avstriji, Švici, Italiji, Liechensteinu in na Hrvaškem.

B35.jpg
Rogisti LZ Maribor: V decembru leta 2013 so izdali svojo prvo zgoščenko. Večina skladb na zgoščenki je avtorsko delo njihovega umetniškega vodje Marijana Goloba, na kar so še posebej ponosni.

B36.jpg
Škofjeloški lovski pevski zbor: V programu zbora so lovske in narodne pesmi. Največ nastopajo po Gorenjskem, kjer so edini lovski zbor.

B37.jpg
SR ZLD Kočevje: Najmlajša slovenska skupina rogistov, ki se vedno bolj uveljavlja in postavlja ob bok prekaljenim skupinam rogistov.

B38.jpg
PZ LD Krško: Tokrat so že desetič sodelovali na hrvaškem srečanju lovskih pevskih zborov in rogistov.

B39.jpg
ZR LS Karlovačke županije (Hrvaška): Od ustanovitve leta 2006 do danes so se udeležili vseh srečanj lovskih pevskih zborov in rogistov na Hrvaškem, nastopajo pa tudi na mednarodnih srečanjih v sosednjih državah.

B40.jpg
KD LPZ Bele krajine: V zboru so vrata odprta vsem, ki jih veseli petje.

B41.jpg
LPZ ZLD Novo mesto: Zbor sestavljajo 3 prvi tenorji, 3 drugi tenorji, 2 prva basa in 3 drugi basi. Zbor pogosto nastopa na dobrodelnih prireditvah.

Shrani permalink.

Comments are closed.