Absolutna zmagovalka regijskega tekmovanja v streljanju z risanico je LD Tabor Zagorje

Postojnsko Bistriška ZLD je 25. junija, na dan državnosti, na podlagi programa izobraževanj pripravila regijsko tekmovanje v streljanju s puško risanico.

Na strelišču Železniki v LD Javornik Postojna se je zvrstilo devet ekip iz lovskih družin Črna jama, Hrenovice, Javornik Postojna, Pivka, Prestranek in Tabor Zagorje.

Prvo mesto v streljanju je osvojila ekipa LD Tabor Zagorje, drugega LD Črna jama I. in tretje mesto LD Hrenovice. Med posamezniki je zmagal Bojan Šajn iz LD Tabor Zagorje, drugi je bil Igor Petrič iz LD Hrenovice in tretji Matjaž Šajn iz LD Tabor Zagorje. Pokale, medalje, priznanja in praktične nagrade so podelili podpredsednik LZS Aleš Klemenc, predsednik PBZLD Božidar Štemberger in predsednik LD Javornik Postojna Jože Gregorec.

Regijsko tekmovanje so si ogledali tudi lovski pripravniki Postojnsko Bistriške ZLD in ZLD Notranjske v sklopu programa za usposabljanje iz varnega ravnanja z lovskim orožjem in izobraževanja za lovce.

PBZLD se zahvaljuje lovskim družinam in članom za njihovo udeležbo ter organizacijam, ki so prireditev omogočile: Trgovina Avantura, Brne – trgovina za lov, ribolov in prosti čas, LPN Jelen, Zavarovalnica Triglav d.d. in LD Javornik Postojna. Posebna zahvala gre tudi sodnikoma Mihi Bittnerju in Vojku Maljevcu za opravljeno delo.

Gregor Budal, predsednik komisije za stike z javnostjo PBZLD

Foto: Staš Vasle in Božidar Štemberger

<img src=”https://clan.lovska-zveza.si/userfiles/

 

Shrani permalink.

Comments are closed.