Slavnostna podelitev lovskih spričeval lovcem Lovske zveze Maribor generacije 2020

Lovska zveza Maribor je 4. julija na sedežu zveze opravila svečano podelitev spričeval mladim lovcem, ki so v letu 2020 uspešno opravili lovski izpit.

V generaciji je pred izpitno komisijo lovski izpit uspešno zaključilo 36 kandidatov. Ob podelitvi spričeval so mladi lovci in lovke slavnostno zaprisegli in podpisali Etični kodeks slovenskih lovcev.

Rogisti Lovske zveze Maribor so z zvoki rogov naznanili slavnostni pričetek podelitve. Zaradi priporočil, povezanih z epidemijo COVID-19 se je v tem letu podelitev izvedla le za mlade lovce brez spremstva mentorjev in starešin.

Vse navzoče je v uvodu pozdravil predsednik LZM Marjan Gselman, kot je povedal, je bilo to izobraževanje generacije 2020 posebno zaradi prekinitve izobraževanja v času epidemije. »Bodite lovci s ponosom, ne sramujte se lovskega kroja in zelenega klobuka. Predvsem pa pozabite na lov zaradi trofej, pač pa vedno in povsod delajte v dobro in za korist divjadi«, jim je dejal pred svečano zaprisego ter jim zaželel veliko uspešnih lovskih poti.

Predsednik komisije za izobraževanje LZM Ivan Žižek je podal poročilo o izvedbi letošnjega tečaja za lovski izpit. Ob začetku izobraževanja generacije 2020 je bilo prijavljenih 41 kandidatov, od tega pet lovskih pripravnic. Trije kandidati so imeli priznan izpit kot gozdarji. Pred izpitno komisijo je lovski izpit uspešno zaključilo 36 kandidatov – mladih lovcev.

Povprečna starost kandidatov je bila 36 let in povprečna ocena 3,88. Od tega so teoretično izobraževanje trije opravili z odličnim uspehom, osemnajst s prav dobrim in sedemnajst z dobrim uspehom. Med njimi je po uspehu izstopal Izidor Rojs iz LD Hoče, ki je na podelitvi prejel posebno knjižno darilo.

Po podelitvi spričeval in podpisu Etičnega kodeksa slovenskih lovcev je sledilo fotografiranje pred vhodom v prostore lovske zveze. Po koncu podelitve so nazdravili s kozarcem v levi roki na primerni medsebojni oddaljenosti. 

Vsem še enkrat čestitamo in jim želimo dober pogled!

Tekst in foto: Božidar Kunej

Vse prisotne je v imenu LZM pozdravil predsednik Marjan Gselman (levo) in vodja izobraževanja Ivan Žižek (desno).

Najboljši v generaciji 2020 Izidor Rojd LD Hoče.

Neža Golob je mladim lovcem prebrala zaprisego Etičnega kodeksa slovenskih lovcev.

Shrani permalink.

Comments are closed.