V Postojnsko Bistriški ZLD tekmovali v streljanju z risanico

Na podlagi programa izobraževanj Postojnsko Bistriške ZLD je 19. maja potekalo regijsko tekmovanje v streljanju s puško risanico pri lovskem domu LD Tabor Zagorje na Jurščah.

Tekmovanja se je letos udeležilo kar 16 ekip iz LD Bukovca, LD Prem, LD Zemon, LD Kozlek, LD Črna jama, LD Hrenovice, LD Javornik Postojna, LD Gradišče Košana, LD Pivka, LD Prestranek in LD Tabor Zagorje. Prvo mesto v streljanju je osvojila ekipa LD Tabor Zagorje II., drugo mesto LD Črna jama II. in tretje mesto LD Hrenovice. Med posamezniki je prvo mesto osvojil Jernej Bittner iz LD Hrenovice, drugo mesto Robert Gerželj iz LD Črna jama in tretje mesto Marko Česnik iz LD Črna jama.

Regijsko tekmovanje so si ogledali tudi lovski pripravniki

Regijskega tekmovanja, so se v skladu z določili Pravilnik o lovskem strelstvu LZS, udeležili in si ga ogledali lovski pripravniki Postojnsko Bistriške ZLD in ZLD Notranjske, v okviru programa za usposabljanje iz varnega ravnanja z lovskim orožjem, v sklopu izvedbe izobraževanja za lovce, pod vodstvom predavatelja Božidarja Štembergerja.

Postojnsko Bistriška ZLD se zahvaljuje lovskim družinam in članom za njihovo udeležbo ter organizacijam, ki so prireditev omogočile: Rebec, d.o.o., Lovsko puškarstvo Jernej Bitner, s.p., Trgovina Avantura, Brne – trgovina za lov, ribolov in prosti čas, LPN Jelen, Branko Jurca, s.p. in LD Tabor Zagorje.

Aleš Klemenc, PB ZLD

Foto: Dario Horaček