Najboljši “rukač” je …

Pomurski sejem v Gornji Radgoni vsaki 2 leti pripravlja sejem LOV 2019 in v sklopu sejma je letos gostil 12. državno in 5. odprto mednarodno prvenstvo Slovenije v oponašanju jelenjega rukanja. Prireditev, ki je bila izvedena 14. aprila, je bila organizirana pod okriljem ZLD Prekmurje, LZS in Pomurskega sejma.

Tekmovanja se je udeležilo 16 tekmovalcev iz štirih držav: Srbije, Avstrije, Madžarske in Slovenije v disciplinah: oglašanje mladega jelena, ki išče košute, oglašanje glavnega jelena s tropom košut na rukališču in oglašanje dveh jelenov enake moči, v dvoboju na višku ruka. Rezervna disciplina je bila oglašanje starega jelena po ruku.

Tekmovanje se je končalo po izvedenih treh disciplinah, dodatna četrta disciplina ni bila potrebna. Skupni zmagovalec obeh prvenstev je postal Janez PODKRIŽNIK (LD Ljubno). Na drugo mesto se je uvrstil Urban KOŠIR (LD Borovnica) in na tretje mesto Blaž ŠULER (Društvo za ohranjanje lovske kulture, Črna na Koroškem). Vrstni red tekmovalcev za slovensko prvenstvo je bil enak zgoraj naštetemu.

Marko Petretič/ Foto: Franc Rotar

Janez Podkrižnik