Rudijeva polstoletna zvestoba zeleni bratovščini

70-letnico življenja je pred dnevi praznoval dolgoletni starešina Lovske družine Šentilj v Slovenskih goricah Rudi Majer.

Poleg tega je letos praznoval še lovskega Abrahama, saj je od njegovega vstopa v zeleno bratovščino minilo okroglih petdeset let. Rudi je že peti mandat na čelu Lovske družine (LD) Šentilj, ki meri 2233 ha značilnega nižinskega slovensko-goriškega lovišča. Lovci v njem gospodarijo s srnjadjo in malo divjadjo. Občasno jih obiščejo tudi divji prašiči. Rudi je še posebej zadovoljen z medsebojnimi odnosi, ki so pristno lovski in tovariški. Zaradi tega tudi uspehi članov te LD pri delu v lovišču ne izostajajo.

Ob njegovem visokem življenjskem in lovskem jubileju so mu čestitali ne samo lovski tovariši iz LD Šentilj, pač pa tudi člani Upravnega odbora Lovske zveze Maribor. Za lep spomin so mu podarili sliko z motivom fazana, saj se Rudi zavzema za ohranitev male, poljske divjadi, ki počasi izginja iz slovensko-goriških lovišč.

Jubilant je že več mandatov vsestransko aktivni član vodstva mariborske Lovske zveze, za kar se mu je z izbranimi besedami posebej zahvalil njen predsednik Marjan Gselman. Izpostavil je jubilantovo delovno vnemo, privrženost ciljem in poslanstvu zelene bratovščine in njegovo zavzemanje za uveljavljanje lovske organizacije v javnosti. Med drugim je Rudi sodeloval na številnih lovskih taborih za mlade in tudi v domačem okolju vzpostavil zgledno sodelovanje z mladimi na OŠ. Je tudi vnet privrženec lovske kulture in je bil po ustanovitvi mariborskih lovskih rogistov pred desetimi leti kot član takratnega UO LZ Maribor, njihov prvi koordinator.

M. T.

Jubilant Rudi Majer (levo) in predsednik LZ Maribor Marjan Gselman (Foto: Božidar Kunej, arhiv LZ Maribor).

Shrani permalink.

Comments are closed.