Lovska zveza in Slovenska vojska podpisali načrt o sodelovanju

Lovska zveza Slovenije in Slovenska vojska sta podpisali letni načrt civilno-vojaškega sodelovanja v letu 2019.

Slovesni podpis s 27 izbranimi organizacijami, ki delujejo v javnem interesu, in ki so pomembne za obrambni sistem, je potekal 11. decembra, v vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki, udeležil se ga je tudi predstavnik Lovske zveze Slovenije.

Slovenska vojska bo izbranim organizacijam v prihodnjem letu namenila finančna sredstva in vire v ocenjeni vrednosti 420.000 evrov. Podpirala jih bo z različnimi dejavnostmi, kot so naleti z zračnimi in vodnimi plovili, prevozi z vozili za cestni promet, sodelovanje pripadnikov SV, nočitve v vojaških objektih, zagotavljanje dopolnilne zdravstvene oskrbe (bolničar oziroma voznik in reševalno vozilo), uporaba vojaških vadišč, strelišč in športnih dvoran, sodelovanje gardne in častne enote, nastopi Orkestra SV, souporaba prostorov v vojašnicah, izposoja sredstev (terenskih postelj, sanitetnih torb, ponjav, agregatov, radijskih postaj ter drugega).

Slovenska vojska podprla 27 organizacij, ki delujejo v javnem interesu

Organizacije, s katerimi bo Slovenska vojska sodelovala leta 2019 so poleg Lovske zveze Slovenije še Zveza združenj borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Zveza društev generala Maistra, Zveza slovenskih častnikov, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Zveza društev in klubov MORiS, Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij organizacije »Tigr-Primorske«, Društvo upokojencev MORS, Gasilska zveza Slovenije, Strelska zveza Slovenije, Smučarska zveza Slovenije, Javni zavod Triglavski narodni park, Turistična zveza Slovenije, Letalska zveza Slovenije, Veslaška zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Slovenska potapljaška zveza, Zveza tabornikov Slovenije, Zveza radioamaterjev Slovenije, Jadralna zveza Slovenije, Judo zveza Slovenije, Kajakaška zveza Slovenije, Kinološka zveza Slovenije, Športno humanitarno društvo vztrajaj – NEVER GIVE UP in Zavod Mepi – mednarodno priznanje za mlade.

Vir in foto: Slovenska vojska