Začel se je jesenski sistematični popis šakalov

Začel se je jesenski sistematični popis šakalov z akustično metodo, ki bo potekal do nedelje, 2. decembra.

Vse lovske družine prosimo, da vabilo posredujejo čim širšemu krogu svojih članov, zlasti pa tistim, ki so se udeležili februarskih izobraževanj in lovskim čuvajem. Ob tej priložnosti vse še enkrat naprošamo, da čim bolj ažurno vpisujejo vse podatke o prisotnosti šakalov, kakor tudi vsa izvajanja akustične metode, ne glede na odziv.

Podatke lahko sami vpisujete v bazo Monitoring šakala

Člani lahko sami neposredno vpisujejo podatke v bazo Monitoring šakala preko povezave https://monitoring.lovska-zveza.si/Login; če imajo podatke iz pomladanskega popisa, tudi za nazaj. V primeru, ko popisovalci nimajo možnosti za vpisovanje podatkov neposredno, prosimo, da to storijo s pomočjo osebe, zadolžene za  vnašanje podatkov v Lisjak v LD. Pri tem bi radi poudarili, da  se bodo pristojne institucije pri upravljalskih odločitvah v zvezi s šakalom v veliki meri odločale tudi na osnovi izvajanja  monitoringa.

Rezultati dosedanjega monitoringa in ostala navodila ter popisni obrazci so na voljo tudi na spletni strani: http://sakal.gozdis.si/monitoring-sakala/navodila-za-izvajanje-monitoring.

Rezultati nacionalnega monitoringa šakala so dosegljivi TUKAJ.

Foto: Janez Tarman