Lovec na obisku

Sedmošolce OŠ Selnica ob Dravi je pri pouku naravoslovja obiskal lovec doc. dr. Srečko Felix Krope, ki je član LD Boč na Kozjaku, bil pa je tudi predsednik Lovske zveze Slovenije.

V dveh urah jim je predstavil lovsko družino, kako postati lovec, katera pravila veljajo v gozdu, kaj pomeni lovska kultura, kakšne so naloge lovcev in kako skrbijo za naravno ravnovesje v gozdu. Na poučen način je opisal življenje gozdnih živali in dodal zanimivosti iz njegovih bogatih izkušenj na tem področju.

Predstavil naloge lovcev in lastne bogate izkušnje

Pogovorili so se tudi o boleznih živali in morebitnih nevarnostih za človeka ter se naučili, kako ravnati pri srečanju z zvermi. Dr. Krope je seznanil učence s pomembnostjo trajnostnega gospodarjenja z gozdovi in zakaj morajo lovci upleniti nekatere živali.

Ob obisku so se mu zahvalili za podarjene lovske revije, zloženke, brošure in urnike. Druženje so zaključili na dvorišču, kjer so spoznali njegovo lovsko psičko pasme ptičar. Bila je zelo prijazna, presenečeni pa so bili nad njeno spretnostjo in uboganjem ukazov.

Tekst in foto: Manja Kokalj, učiteljica OŠ Selnica ob Dravi

Shrani permalink.

Comments are closed.