VIDEO: Zmagoslavje slovenskih oponašalcev jelenjega ruka v Novem Sadu

Ekipa sekcije oponašalcev jelenjega ruka, ki deluje v okviru Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi pri LZS, se je 6. oktobra udeležila odprtega prvenstva v oponašanju jelenjega ruka v srbskem Novem Sadu, ki je potekalo v okviru Mednarodnega sejma lova in ribolova med 3. in 7. oktobrom.

Prvenstvo je, kot običajno, potekalo na razstavnem prostoru in pod pokroviteljstvom javnega podjetja Vojvodinašume, kjer je tudi zaposlena večina domačih udeležencev prvenstva.

 

Posnetek nastopa treh naših rukačev si lahko ogledate TUKAJ.

 

Ekipa slovenskih oponašalcev pod vodstvom predsednika sekcije Simona Ferlinca je štela 6 članov, kot sodnik pa je na prireditvi sodeloval tudi izkušeni slovenski in mednarodni sodnik Ernest Kerčmar. Tudi letos so slovenski predstavniki ponovili izvrstne nastope in dokazali svojo kakovost.

Tako je Urban Košir (LD Borovnica) ponovil lansko zmago, drugo mesto pa si je, skupaj z domačim tekmovalcem Ivanom Blaževem, razdelil starosta slovenskih oponašalcev jelenjega ruka Jože Gril. Slovenska ekipa je s skupnim nastopom, ki je opisoval in prikazoval dogajanje v gozdovih v času celotnega poteka jelenjega ruka, popestrila dogajanje na sejmu in pritegnila k poslušanju številne mimoidoče.

mag. Janko Mehle

Shrani permalink.

Comments are closed.