Domžalski rogisti v Avstrijo po novi »zlati rog«

Domžalski rogisti se skoraj vsako leto odpravijo na vsaj eno tekmovanje v Avstrijo, kjer je lovska kultura mnogo bolj razvita in mnogo bolj sprejeta v širšem okolju – med vsemi ljudmi in ne samo lovci. Tako so se  KD Domžalski rogisti tudi letos, 19. maja 2018, kot edini slovenski predstavniki odpravili na mednarodno tekmovanje rogistov v Avstrijo, v kraj Kremsmünster (grad Kremsegg).

V izredno težki skupini Es so z naskokom ohranili status osvojene kategorije »Zlati rog«. Petčlanska komisija strokovnjakov jim je namenila 511 točk, kar je skoraj 95% vseh možnih točk. Letos so v rahlo spremenjeni in pomlajeni zasedbi sodelovali: Daniel Savnik (dirigent), Jernej Hribar, Tomaž Tavčar, Ivan Kozarič (UV), Andrej Volkar in Tine Pavli.

Petmesečna priprava na tekmovanje in več kot 500 prostovoljno vloženih ur članov jim je dala dodatni zagon, saj se jim je že z začetkom junija začel projekt udeležbe na 2. Evropskem prvenstvu lovskih rogistov na Slovaškem, ki se bo odvil konec letošnjega septembra.