Podelitev spričeval mladim lovcem ZLD Ptuj-Ormož

Tudi ZLD Ptuj-Ormož je podelila spričevala mladim lovcem, ki so v letošnjem letu obiskovali teoretični del usposabljanja za lovske pripravnike. Dne 25. 5. 2018 so se v lovskem domu LD Juršinci zbrali mladi lovci in lovka, njihovi mentorji, predavatelji in ostali člani isti LD. Uvodni oziroma pozdravni nagovor je imel starešina LD Juršinci Ivan Hrga, ki je izkoristil priložnosti in ob tej priliki predstavil tudi lovsko družino in njeno delovanje. Delo predavateljev, program in obisk na predavanjih je ocenil predsednik Komisije za izobraževanje in lovsko kulturo, Marko Janežič ml. Splošno oceno znanja na zaključnem izpitu je podal predsednik izpitne komisije mag. Emilijan Trafela.

Vsi so si bili enotnega mnenja, da so mladi, takrat še pripravniki, izkazali velik interes po pridobivanju znanja, redno so obiskovali predavanja in skoraj vedno bili tudi uspešni pri preverjanju znanja. Poudarek je bil na »skoraj«.

Vsi mladi lovci so ob podelitvi spričevala o uspešno opravljenem lovskem izpitu prejeli tudi lovsko izkaznico in podpisali zaprisego slovenskega lovca in prejeli izvod Etičnega kodeksa slovenskih lovcev. Pri tem smo izkoristili priložnost, da nam je prisoten član Odbora etičnega kodeksa pri LZS Štefan Gačnik, podal še nekaj razmišljanj o etiki danes v povezanosti z okoljem, družbo in družbenimi omrežji.

Po podelitvi, fotografiranju in zakuski pa je sledil še lovski ropot, ki ga je vodil predsednik izpitne komisije in častni predsednik ZLD Ptuj-Ormož, mag. Emilijan Trafela.

Torej vsem, ki so bili zaslužni pri izobraževanju skupine mladih lovcev in lovk, se zahvaljujem za sodelovanje in vsem skupaj želim dober pogled.

Srečko Felix Krope,

predsednik ZLD Ptuj-Ormož

Shrani permalink.

Comments are closed.