10. mednarodni sejem lovstva in ribištva

Spoštovani!

Prijazno vabljeni na jubilejni 10. mednarodni sejem lovstva in ribištva, ki bo od 21. do 23. aprila 2017 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Sejem bo ponudil pestro izbiro in ugoden nakup opreme, oblačil in obutve za lovce, kinologe, ribiče in ljubitelje narave. Stanovske in strokovne organizacije pripravljajo zanimive strokovne razstave.

Lovska zveza Slovenije bo na osrednjem razstavnem prostoru z razstavo opozorila na pomen ohranjanja narave in biotske raznovrstnosti ter predstavila problematiko risa, šakala, divjega petelina in medveda. Organizirala bo »Slovenski lovski dan« z aktualnimi strokovnimi temami ter obeležila 110. obletnico organiziranega lovstva v Sloveniji. K sodelovanju so vabljene tudi regijske lovske zveze iz sosednjih držav.

Predstavili se bodo lovski kinološki klubi ter Kinološka zveza Slovenije, potekale bodo predstavitve psov lovskih pasem in športne kinologije. Lovsko kinološko društvo Maribor pripravlja v soboto, 22. 4. 2017 državno razstavo psov lovskih pasem – CAC.

Strelska zveza Slovenije bo predstavila simulacijo streljanja s pomočjo računalniškega Scatt simulatorja, organizirali bodo tudi streljanje v tarčo. Zavod za gozdove Slovenije bo predstavil lovišča s posebnim namenom, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed pa opremo sokolarjev ter žive ptice ujede.

Vabljeni k sodelovanju na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža, ribje čorbe in gobove juhe! Več informacij: Blaž Jaklič, tel. 02 5642 104, e-pošta: blaz.jaklic@pomurski-sejem.si

Ponovno nas bodo s svojimi nastopi razveseljevali lovski rogisti in lovski pevski zbori! Več informacij: Andrej Slogovič, tel. 02 5642 112, e-pošta: andrej.slogovic@pomurski-sejem.si

Vsi, ki želite tekmovati na prvem sejemskem ocenjevanju divjačinskih salam, se lahko obrnete na Borisa Erjavca, tel: 02 5642 115, e-pošta: boris.erjavec@pomurski-sejem.si

V nedeljo, 23. 4. 2017 ob 11.00 uri bo v organizaciji Lovske zveze Maribor organizirano Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja.

Sejem bo vabil s pestro ponudbo, družabnimi prireditvami in stanovskimi srečanji. Predlagamo vam, da sejem obiščete skupinsko ali predložite lovsko izkaznico in izkoristite ugodnejšo ceno vstopnice po 4,00 €.

Istočasno bodo potekali sejem RIBOLOV, mednarodna razstava starodobnikov AVTO-MOTO KLASIKA in

1. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO. Ogled vseh prireditev je možen z isto vstopnico.

Za vsa dodatna pojasnila vam je z veseljem na voljo Jana Dimec, projektni vodja sejma, tel. 02 5642 108,

e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si

Prijazno vabljeni!