Deveto Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji – Slovenija 2016

Na strelišču Gaj – Pragersko v kraju Pragersko je v času od 1. do 3. julija 2016 potekalo 9. Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji, na katerem je sodelovalo deset ekip iz petnajstih držav oziroma skupaj 170 strelcev. Ekipo Lovske zveze Slovenije je zastopalo šestindvajset strelcev.

Letos je bila ekipa LZS izbrana na podlagi štirih izbirnih tekmovanjih, ki so potekala na strelišču Gaj – Pragersko. Naši strelci so na tem prvenstvu dosegli odlične rezultate, še posebno ekipa LZS v sestavi Hlebš Matjaž, Kersnik Mitja, Sadek Boštjan, Vidmar Franci, Finkšt Miha in Kandare Damjan, ki je zasedla 2. mesto v streljanju z risanico na 100 m in tarčo bežeči merjasec. Veteran so dosegli 5. mesto Kersnik Mitja, 6. mesto Škrl Janez in 10. mesto Pičulin Igor. V konkurenci mladincev je bil dosežen lep rezultat 5. mesto Kandare Erik in 10. mesto Petelinjek Jaka, ki je na Evropskem prvenstvu streljal s poškodovano roko. Iskreno je treba čestitati vsem članom ekipe Lovske zveze Slovenije za dosežene rezultate, tovariško enotnost in prijateljstvo, obenem pa se kot selektor ekipe LZS zahvaljujem Lovskemu pevskemu zboru Škale – Velenja in rogistom Mariborske lovske zveze, ki so nastopili na otvoritvi 9. Evropskega prvenstva in ZLD PTUJ-ORMOŽ, ki je s svojimi člani pomagala na treningih ekipe LZS in sami izvedbi 9. 

Evropskega prvenstva. Lovski zvezi Slovenije ter vsem sponzorjem, Hamex, d. o. o.; Arex, d.o.o.; Tri Krone, d. o. o.; Gorenjska gradbena družba, d. d.; Lab Commerc, d. o. o.; Group 22, d. o. o.; RWS in LEUPOLD, PERIGON d.o.o.; PRENDIS d.o.o.; 5.11 in TASMANIAN TIGER, ki so prispevali sredstva in opremo za udeležbo ekipe LZS na prvenstvu. Upam, da smo si z letošnjim uspešnim nastopom in častnim zastopanjem naše države ter slovenske krovne lovske organizacije zaslužili sodelovanje in pomoč tudi v letu 2017, ko bo deseto Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji na strelišču Sarlospuszta v kraju Tatárszentgyörgy na Madžarskem.

Matija Janc, selektor strelske ekipe LZS

 

Povezava na rezultate in slike s prvenstva

Shrani permalink.

Comments are closed.