Oponašalci jelenjega rukanja na evropskem prvenstvu osvojili peto mesto

Slovenska ekipa oponašalcev jelenjega rukanja se je od 27. do 29. maja 2016 na Madžarskem udeležila evropskega prvenstva v oponašanju jelenjega rukanja, ki ga je organizirala Lovska zveza Madžarske. Slovenska reprezentanca, ki je bila najmlajša od vseh udeležencev, se je odlično odrezala in v ekipnem delu tekmovanja osvojila peto mesto ter za las oziroma eno samo točko zgrešila četrto mesto ob udeležbi ekip iz dvanajstih držav.

Lovska zveza Madžarske je tudi tokrat dokazala svoje mojstrstvo po organizacijski plati in prvenstvo izpeljala brezhibno. To je potekalo v županiji Zala, v mestu Keszthely, ki leži na zahodni obali Blatnega jezera in ima 21 tisoč prebivalcev, devet muzejev, knjižnico z 90 tisoč knjigami, ki se nahaja v dvorcu Feštetič, in kmetijsko fakulteto. So pa bila letošnja novost prvenstva nova pravila tekmovanja, ki so jih na skupnem sestanku sprejela vodstva delegacij. Podrobneje bodo predstavljena v eni od prihodnjih številk glasila Lovec.

Strokovni vodja sekcije Jože Gril Glede ob tej priložnosti čestita članom sekcije Urbanu Koširju iz Lovske družine Borovnica, Janezu Podkrižniku iz Lovske družine Ljubno in Blažu Šulerju iz Lovske družine Prežihovo, ki so se kljub novim pravilom udeležili v finale, dva tekmovalca pa sta se prvič udeležila te vrste tekmovanja. Hkrati pa se zahvaljuje Lovski zvezi Slovenije za vso podporo.

Jože Gril

Shrani permalink.

Comments are closed.