Obnovitveni tečaj za lovske čuvaje ponovno pritegnil množico lovskih čuvajev

Lovska zveza Slovenije je v sredo, 16. septembra 2015, v veliki dvorani Celjskega doma v Celju ponovno priredila obnovitveni tečaj za lovske čuvaje.

Tečaj je že bil izveden letos aprila, ko se ga je udeležilo več kot 300 udeležencev, in že takrat je bilo jasno, da ga bo treba ponoviti. Tudi v septembrskem terminu je bilo zanimanje izredno veliko, saj se ga je udeležilo več kot 200 tečajnikov.

Udeležence obnovitvenega tečaja za lovske čuvaje je pozdravil predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Srečko F. Krope

Obnovitvenega tečaja se je udeležilo več kot 200 lovskih čuvajev

V prvem delu usposabljanja je Goran Maršič, predstavnik Generalne policijske uprave (Uprava uniformirane policije), predstavil asistenco in pomoč lovski inšpekciji in lovskim čuvajem, ukrepe lovskih čuvajev in policije ob sumih kaznivih dejanj nezakonitega lova ter posamezna določila Zakona o orožju.

Goran Maršič, Uprava uniformirane policije

V drugem delu usposabljanja je Igor Simšič z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo) govoril o nalogah lovskih čuvajev, sodelovanju z lovsko inšpekcijo, evidencah upravljavca lovišč in poročilu lovske inšpekcije.

Igor Simšič, Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo

V zadnjem delu usposabljanja je mag. Srečko Felix Krope, predsednik Lovske zveze Slovenije, udeležence seznanil s pooblastili, postopkom in poročili lovskega čuvaja.

Srečko F. Krope, predsednik Lovske zveze Slovenije

Tisti, ki se predavanja niste mogli udeležiti in vas obravnavana tematika zanima, lahko predstavitve predavanj poiščete med dokumenti na spletni strani za člane LZS v mapi »Gradiva za izobraževanja«. Naslovi predavanj:

Goran Maršič: Asistenca in pomoč policije, ukrepi ob nezakonitem lovu in posamezna določila Zakona o orožju

Igor Simšič: Lovski čuvaj – vloga

mag. Srečko Felix Krope: Pooblastila lovskega čuvaja

Podjetje Prevent & Deloza, ki skupaj z Lovsko zvezo Slovenije razvija linijo lovskih oblačil, je prve osnutke lovskih modelov predstavilo zbranim tečajnikom. Ti so izpolnili vprašalnike, ki bodo podjetju pomagali pri razvijanju oblačil, tako da bodo ta čim bolj izpolnila pričakovanja uporabnikov. Tečajniki so lahko sodelovali tudi v nagradni igri, v kateri je podjetje trem izžrebancem podelilo komplet lovskih oblačil.

Izžrebanci so:

Marjan Preskar

Uroš Petrič

Matej Horvat

Prvi osnutki lovskih oblačil, ki jih podjetje Prevent & Deloza razvija skupaj z Lovsko zvezo Slovenije